Beolvastak a műkertiek a DAKK-nak és a városvezetésnek

0
Hirdetés

Vélemény a tömegközlekedésről.

Pataki Klaudia!

Meghívom önt és Lévainét, aki állítólag képviseli a városrészt egy autóbuszos utazásra a Műkertvárosba a 3-as autóbusszal. Természetesen kifizetem a buszjegy árát, de fontosnak tartom, hogy megismertessem önöket azzal az “élvezettel”, amit egy autóbuszos utazás nyújt a városrész lakóinak.

Kezdjük azzal, hogy a város egyik legforgalmasabb vonalán hektikusan, szinte hangulati alapon járnak a buszok. Már nem nézzük a menetrendet, hanem kiállunk a megállóba és reménykedünk, hogy mikor téved arra egy járat. Ebben közre játszik a bizonytalan indulás, a két vasúti átjáró, az aluljárótól áttevődött forgalom és hasonlók.

Hirdetés

Ha jön a busz, akkor kiderül, hogy alulméretezett, retro járművek érkeznek, kánikulában jóval 40 fok fölötti belső hőmérséklettel. Tudom, kint is meleg van, de a levegőtlen, apró ablakos, járművekben csoda, ha nem lesz rosszul valaki.

Hova lettek Kecskemétről a légkondicionált korszerű buszok?

Mielőtt azt mondanák, hogy a DAKK a hibás, javaslom, hogy el se kezdjék! Persze, igaz lehet, de ÖNÖK a város vezetői, ÖNÖKRE bízta a város a lakosság érdek-képviseletét, ezért nem rázhatják le magukról a felelősséget, mint komondor a vizet.

Ha kíváncsiak az utasok véleményére, akkor szálljanak ki a kényelmes autóikból, vegyenek egyszer egy jegyet és buszozzanak egyet. Én nem akarom leírni azt, amit üzentek önöknek…

Ha nincs rá pénzük, akkor kifizetem én a jegyüket…

// Tancsa János

500 Ft1000 Ft3000 Ft