fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Vádat emeltek a mentős felé szúró férfi ellen

- Advertisement -

Vádat emeltek egy hatvanhat éves kecskeméti férfi ellen, aki ittasan hadonászott előbb a mentősök, majd egy börtönőr felé, derül ki a Kecskeméti Járási Ügyészség közleményéből.

A mentősöket még március 13-án délután Kecskeméten riasztották, mert az egyik utcában egy ittas, vérző fejű férfit találtak, aki a kerékpárjával elesett. A helyszínre érkező mentőápoló és sofőr a hatvanhat éves vádlottat a kecskeméti kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállította, ahonnan a pszichiátriára kellett továbbszállítani.

Az történt ugyanis, hogy mentőautó indulása után a vádlott megkérdezte az ápolótól, hogy hová viszik, mire közölték vele, hogy ittassága miatt a pszichiátriára szállítják.

AZ ITTAS VÁDLOTT ERRE DÜHBE GURULT, A KABÁTJA ZSEBÉBŐL ELŐRÁNTOTT EGY BICSKÁT, ÉS KIPATTINTOTTA A PENGÉJÉT, MAJD ÁTVÁGTA A BIZTONSÁGI ÖVÉT, ÉS BICSKÁVAL EGY SZÚRÓ MOZDULATOT TETT AZ ÁPOLÓ MELLKASA FELÉ AZZAL A FELKIÁLTÁSSAL, HOGY „AKKOR SEM VISZTEK BE”.

Az ápoló a szúrás elől hátralépett, így az nem találta el. A sofőr még a kórház területén megállította a mentőautót, az ápoló pedig kiugrott a járműből. A férfi a mentőben ülve tovább hadonászott a bicskával a mentő előtt álló ápoló és sofőr felé, közben többször felszólították, hogy tegye le a bicskát. A mentő sofőrje közben észrevett egy rabszállító autót, majd segítséget kért tőlük a vádlott lefegyverzéséhez.

Hasonló cikkünk:  Álom marad az intermodális pályaudvar? - A kormány leállította a legnagyobb fejlesztési programját

Az egyik szolgálati egyenruhát viselő börtönőr odament a mentőhöz és felszólította a férfit, hogy tegye le a bicskát. A vádlott azonban tovább hadonászott, aztán a mentőautóba fellépni próbáló börtönőr felé szúrt. A börtönőrt sem találta el, és végül gázspray-vel és gumibottal tudta a semlegesíteni a férfit, akit be is vittek a pszichiátriára.

A szabadlábon védekező vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolják. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

via index.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...