fbpx
3.8 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Vigyázat: Ismeretlen célú közvélemény-kutatás zajlik Kecskeméten!

- Advertisement -

Egyik olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy személyesen kereste fel egy debreceni cégnek dolgozó személy az önkormányzat megbízására hivatkozva közvélemény-kutatás céljából. Az önkormányzat sajtóosztálya pedig arról tájékoztatta a KecsUP-ot, hogy ők semmi ilyesmiről nem tudnak.

Egy – állítólag – anonim kérdőívezés folyik Kecskeméten, egy olvasónkat éppen a napokban találta meg otthonában egy debreceni cég egyik alkalmazottja, aki arra hivatkozott, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának készítenek közvélemény-kutatást.

Megkérdeztük a városháza sajtóosztályát, hogy vajon miről lehet szó, és ezt a választ kaptuk:

„Jelenleg Kecskemét önkormányzatának megbízásából semmilyen közvélemény-kutatás nem zajlik. Korábban a budapesti Mobilissimus Kft. végzett lekérdezést a helyi autóbuszos közlekedés felmérése és fejlesztése érdekében. Ott az online lekérdezés volt az utolsó, amely június 10-én lezárult, most már a kiértékelés zajlik. Egyéb lekérdezésről vagy közvélemény-kutatásról nekünk semmilyen információnk nincs.”

Mint az olvasónktól megtudtuk, a közgyűlés és városvezetés munkáját kérték, hogy értékelje, de voltak ennél sokkal érdekesebb kérdések is. Példának okáért a pártprefenciára is kitértek, valamint arra, hogyha most lenne hétvégén a helyhatósági választás, elmenne-e szavazni, és kire adná voksát az alábbi polgármester-jelöltek közül: Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz), Hugyecz Zoltán (független), Lejer Zoltán (ellenzéki szövetség támogatottja – Jobbik). Itt tennénk hozzá, hogy eddig csak két személy, Szemereyné Pataki Klaudia és Lejer Zoltán indulása biztos ezidáig, tehát a kérdés fikciót is tartalmaz.

Hasonló cikkünk:  Gyakorolják a Gripen-pilóták, milyen, ha zavarják a rádiózásukat és a radarképet - videóval

Továbbá az Orbán-kormányzat migrációt érintő intézkedéseire is kíváncsiak voltak, vagy hogyan érzékeli hazánk megítélését az Európai Unióban. A kérdőív olvasónk szerint több ponton is rávezető kérdéseket tartalmazott, például az EU migrációt segítő intézkedéseiről is szó esett, holott nem volt megjelölve, mit gondolnak emögé konkrétan. Vagy az is kérdés volt, hogyan változatná meg Kecskemét jövőjét, ha nem a jelenlegi kormányzat szereplői maradnak hatalmon helyben.

Soros György és a magyar ellenzék, valamint a civilszervezetek kapcsolatára is kíváncsi volt a kérdező, valamint arra, hogy vajon a határkerítés lebontásra kerülne-e, ha nem a Fidesz-KDNP vezetné az országot.

Ha valaki találkozott még olvasóink közül ezekkel a kérdésekkel a hetekben, napokban, kérjük jelezze felénk, hiszen nem tudni, hogy pontosan kik, és milyen célra használják fel ezeket. Mi próbáljuk felgöngyölíteni az ügyet, és válaszokat találni!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...