fbpx
24.3 C
Kecskemét
2022. július 1., péntek

FRISS HÍREK

Összevissza kommunikáció az idősotthoni látogatási tilalomról

Augusztus 27-től, csütörtöktől látogatási tilalom van a Hetényi Idősek Otthonában, valamint a Margaréta Otthonban Kecskeméten – írta a HVG az önkormányzati sajtóra hivatkozva. A Kecsup nem kapta meg a közleményt vagy bármi olyasmit, ami alapján a cikk született.

E szerint Hetényegyházán az egyik dolgozó kontaktusba került egy olyan személlyel, akiről később kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal. A tesztelés már elkezdődött, a portál szerint 10 dolgozó és a 25 gondozott teljesen tünetmentes.

A város vezetése arra kérte az intézményvezetőt, hogy elővigyázatosságból átmeneti időre a Margarétában is vezessen be kijárási és látogatási tilalmat – írta tehát az önkormányzati sajtó.

Összevissza kommunikáció

A NER médiumaiban több helyen is megjelent a fenti közlemény, amely ellentétben áll Szemereyné augusztus 27-i Facebook-posztjával, amelyben arról ír, hogy a látogatás továbbra is lehetséges egyszerre maximum 8 fő részére. Cikkünk írásakor nincs ennél frissebb információ itt és a város hivatalos Facebook oldalán sem. A város új honlapján sem találtunk ilyet. Ha mégis van, jól eldugták. Íme a polgármesteri közlemény, amelyben még lehetséges a látogatás. Aki ezt olvassa, az joggal hiheti azt, hogy még lehet látogatni.

Hasonló cikkünk:  Vita a Bajza József utcába tervezett bölcsődéről, a helyiek megvédenék a véderdőt
Koronavírus – KözleményMagyarországon változatlanul jelen van az új koronavírus, ezért továbbra is vigyáznunk kell magunkra és egymásra. Az idősek kiemelt kockázatnak vannak kitéve, ezért kértem az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságát, hogy a Margaréta idősotthonban fokozottan figyeljenek a látogatási rendre, és a jelenlegi pandémiás helyzetnek megfelelő korlátozásokat vezessék be. Ennek értelmében a következő időszakban is előzetes bejelentkezés szükséges a látogatáshoz. Az intézményben egyszerre nyolc látogató tartózkodhat oly módon, hogy egy ellátotthoz egyszerre csak egy látogató érkezhet.
Kérem mindenki együttműködését annak érdekében, hogy időseinket lehetőség szerint óvjuk a kockázattól.
Hasonló cikkünk:  Eladták az önkormányzati telket, most a Bajza utcai kiserdő helyére építenék a bölcsődét

 

Kockázatok és mellékhatások

A zavaros helyzet azért alakulhatott ki, mert nem egy fő felületet, a hivatalos városi kommunikációs csatornát, azaz a város megújult honlapját használják csupán a nyilvánosság tájékoztatására, hanem például a polgármester saját Facebook-oldalán és a NER különféle Fidesz-barát médiumaiban üzenget a város lakosságának. A Kecsup húsvét óta nem kap a városházától sem tájékoztatást, sem meghívókat, sem válaszokat.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...