fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Szövetség: Nincs okunk felhőtlenül ünnepelni szeptember 30-án, az önkormányzatok napján

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

„Szeptember 30-án ünnepeljük a helyi önkormányzatok napját. 1990-ben, ezen a napon tartották Magyarországon az első önkormányzati választásokat.

Ennek a napnak minden település számára fontosnak kellene lennie. Ez a nap annak a szimbóluma, hogy független, autonóm testületek irányítják a településeket, döntéseket hoznak, amik a városokban, falvakban, kerületekben élők érdekeit szolgálják. Beszélhetnénk ezen a napon arról, hogy a rendszerváltás óta eltelt harminc évben felvirágoztattuk településeinket, hogy valódi európai falvakban és városokban, európai színvonalon élnek a magyarok.

Ez azonban nem így van. A valóság az, hogy nincs okunk 2020 szeptember 30-án felhőtlenül ünnepelni, vagy örülni. Nincs mit ünnepelni azon, hogy mára Orbánék gyakorlatilag szétverték az önkormányzatiságot, kivették az emberek által megválasztott képviselők kezéből a döntéseket, a lehetőséget arra, hogy jobbá tegyék a rájuk bízott településeket. Nincs mit ünnepelni azon sem, hogy az állampárti városvezetők és képviselők mindehhez szó nélkül asszisztálnak. Nem érdekli őket, hogy a kormány lenullázza az önkormányzatokat. Elvonta Kecskemét MJV 420 millió forintos gépjárműadóját, az iparűzési adó befizetését szeptemberre tolta és az év végi 90 %-os iparűzési adó előleg befizetési kötelezettségét eltörölte. Így lehetséges az, hogy az adóbevételünk 2 milliárd forinttal elmaradhat a tervezettől. És még nem beszéltünk a 2021-től megemelt szolidaritási hozzájárulásról Az idei 1,4 milliárd Ft helyett, várhatóan 4 milliárd Ft felett lesz az adó mértéke. És mindezek mellett hitelt vesz fel a város. Nem keveset.

Hasonló cikkünk:  Indul a szezon, Szolnokon már ugranak a honvédség ejtőernyősei

Ha pedig vissza is csurran-cseppen egy hithű fideszes vezetésű településre némi pénz, azt hatalmas sikerként könyvelik el.

Mi, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójának tagjai nem gondoljuk, hogy a tőlünk elvont pénzből osztott morzsa ünnepelni való siker lenne.

Ezért dolgozunk azon, hogy előbb 2022-ben, majd 2024-ben itt is és az országban is legyőzzük a regnáló hatalmat, a Fidesz rendszerét, és végre legyen újra mit ünnepelni szeptember 30-án, az önkormányzatok napján.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...