fbpx

FRISS HÍREK

Hosszabbítás után nyertek a kosárlabdázók

- Advertisement -

A 2020/21-es férfi A-csoportos kosárlabda-bajnokság Kecskeméten startolt el pénteken 18:00 órakor a Messzi István sportcsarnokban. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Kaposvári KK-t fogadta, és hosszabbítás után győzött a hazai alakulat 97-90-re.

A kecskemétiek hozták el a labdát a feldobást követően, az első pontokat viszont a vendégek irányítója, Curry tudta megszerezni: behulló ziccere után még dobhatott is, ami szintén bement, 0-3. Krnjajszki kettese után Derasimovic neve mellé kerültek az első egységek hazai oldalon, kétszer is eredményes volt a vonalról, 2-5. A negyed derekán Kucsera oldotta meg szépen, és már a KTE vezetett 8-7-re, majd kezdte kiépíteni előnyét. Wittmann és Pesakovic és becsatlakozott a többiekhez a pontgyártásba: 22-16-tal ért véget az első tíz perc.

Karahodzics vette hátára a csapatot, míg a Kaposvárnál Rivers volt jó dobóformában, az ő csatájuk jellemezte az első pár minutumot a folytatásban, 30-25. Fokozatosan dolgozta le hátrányát a Fekete Ádám gárdája, majd a vezetést is átvették, 32-33-nál időt kért a hazai vezetőedző, Váradi Kornél. Felpörgette a játékosokat a taktikai megbeszélés, ám Riverst továbbra sem tudták semlegesíteni, így kettő perccel a félidő előtt egálra álltak a felek, 40-40. A nagyszünetre végül a Kaposvár mehetett minimális előnnyel, 42-43.

Rivers egyeseire Dramicanin reagált egy tökéletes trojkával, ám Curry is megvillant kintről, 47-48. Thomas a legjobbkor köszönt be, hármasa újra előnyhöz juttatta a KTE-t, 50-48. Demetre Rivers viszont elképesztően kosárlabdázott, nem volt ellenszer játékára, így pillanatok alatt 52-57-re módosult az eredmény. Sinovec triplája után 57-65 állt a táblán, Váradi Kornél magához rendelte tanítványait, hogy rendezzék a sorokat. Wittmann, majd Dramicanin is hármassal jelezte, hogy megértették az intelmeket, 63-65. Az etapot Curry büntetői zárták le, 63-67-tel jöhetett az utolsó tíz perc.

Ki más, mint Rivers szerezte az utolsó felvonás első pontjait (63-69),  túloldalon pedig honfitársa, Thomas büntetőzhetett, és sikeresen tette ezt, 65-69. Nem mentek a kinti kísérletek hazai oldalon, a túloldalon jobban céloztak, és 65-74-re megléptek, amire időkéréssel reagált a kecskeméti kispad. Dramicanin tette is a dolgát, előbb tempója hullott csont nélkül be, majd háromszor is dobhatott a vonalról, és nem is hibázott, 71-74. Ezt már Fekete Ádám sem nézhette tétlenül, és ő is kikérte idejét. Hatpontos előnyre tettek szert a kaposváriak, majd Thomas bátran vitte rá emberére, a ziccer a palánkról pattant be, majd a befújt büntető a gyűrű  érintése nélkül, 76-79. A hátralévő három perc óriási csatát hozott, minden egyes labdáért csúsztak-másztak a játékosok, s 53 másodperccel a vége előtt már csak kettő volt közte, 82-84. Vendég időkérés után labdát szerzett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, Thomas pedig a kiharcolt egypontosokat értékesítette, 84-84. Tizenhárom szekundum volt a végső dudaszóig, a Kaposvár támadhatott, Hendlein keze viszont megremegett, így jöhetett a hosszabbítás.

Hasonló cikkünk:  Élete a birkózás, szeretne példát mutatni a gyerekeknek is

Óriási energia érkezett a lelátóról a pályára, Dramicanin hármasa után pedig mindenki állva tombolt, 87-84. Horti fontos kettesei Karahodzics kipontozódása után a legjobbkor jöttek, és Thomas artisztikus megmozdulásai is döntőek voltak, hogy végül győzelemmel indult a szezon Kecskeméten. A végeredmény: 97-70.

Váradi Kornél értékelése: Az első meccs mindig nehéz. Nem tudtuk teljesen azt játszani, amit elterveztünk, nem feküdt a vendégek felforgatott felállása a számunkra. Emiatt nem is jó ritmusban ment a játékunk. A végén azonban a kritikus pillanatokban megmutatták a srácok, hogy mekkora szívük van. Köszönöm a játékosok alázatos hozzáállását. Dolgozunk tovább, hogy minél több győzelmet szerezzünk Kecskemétnek, és köszönjük a szurkolóknak, hogy végig mellettünk álltak, és buzdítottak minket.

 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Kaposvári KK h.u. 97-90 (22-16, 20-27, 21-24, 21-17, 13-6)
Férfi kosárlabda NBI A-csoport, alapszakasz 1. forduló
2020.10.02., 18:00 – Messzi István sportcsarnok
Játékvezetők: Papp Péter, Minár László, Pozsonyi László
MKOSZ ellenőr: Hartyáni Zsolt

Kecskemét: Thomas 18/3, Dramicanin 22/15, Lewis 2, Karahodzsics 10, Derasimovic 17/3, Csere: Wittmann 10/3, Kucsera 4, Horti 12, Pesakovic 2.
Vezetőedző: Váradi Kornél

Kaposvári KK: Sinovec 5/3, Krnjajski 12/3, Rivers 32/15, Curry 24/12, Hendlein 15/3, Csere: Baki -, Bogdán 2, Veilandics -, Hock -,
Vezetőedző: Fekete Ádám

ktekosar.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...