fbpx
10.5 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Káosz és bizonytalanság jellemzi az orvosok átvezénylését

- Advertisement -

Kapkodás és fejetlenség áll az orvosok átvezénylésének hátterében – számolt be róla az RTL Klub.

Egy a székesfehérvári kórházban dolgozó orvos arról számolt be a csatornának, hogy az egyik vasárnap arról értesítették őt és 56 társát, hogy hétfőtől a fővárosi Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kell munkára jelentkeznie. Ám a döntéshozók már aznap estére „meggondolták magukat”, és végül „körülbelül 18 nővér ment”.

Bemutatták egy olyan orvos beszámolóját is, aki leírta, hogy néhány napon belül két intézménybe is kirendelték dolgozni.

Egy az idézett orvosokhoz hasonlóan névtelenséget kérő ápolónő pedig arról beszélt, hogy a járványhelyzet miatti vezénylést tudomásul veszi, de megrémíti őt, hogy a parlament által elfogadott új törvény szerint az átvezénylés bármikor alkalmazható lesz: akkor is, ha éppen nincs járvány. Az egészségügyi dolgozók is emberek, magánélettel. Sokan maguk is kisgyermekes szülők, vagy éppen unokáik vannak – tette hozzá.

Hasonló cikkünk:  A Lázár János vezette minisztérium láthatatlanná tenné az építkezéseket

Az RTL Klub tudósítása
 

Az orvosok ide-oda mozgatását a magasabb bérért külföldre távozottak miatt előállt krónikus orvoshiány teszi szükségessé. Emellett sokan állítják, hogy a kisebb kórházak kivéreztetése és megszüntetése is régóta a kormány céljai között szerepel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...