Káosz és bizonytalanság jellemzi az orvosok átvezénylését

0
(Fotó: Portfolio.hu)
Hirdetés

Kapkodás és fejetlenség áll az orvosok átvezénylésének hátterében – számolt be róla az RTL Klub.

Egy a székesfehérvári kórházban dolgozó orvos arról számolt be a csatornának, hogy az egyik vasárnap arról értesítették őt és 56 társát, hogy hétfőtől a fővárosi Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kell munkára jelentkeznie. Ám a döntéshozók már aznap estére „meggondolták magukat”, és végül „körülbelül 18 nővér ment”.

Bemutatták egy olyan orvos beszámolóját is, aki leírta, hogy néhány napon belül két intézménybe is kirendelték dolgozni.

Egy az idézett orvosokhoz hasonlóan névtelenséget kérő ápolónő pedig arról beszélt, hogy a járványhelyzet miatti vezénylést tudomásul veszi, de megrémíti őt, hogy a parlament által elfogadott új törvény szerint az átvezénylés bármikor alkalmazható lesz: akkor is, ha éppen nincs járvány. Az egészségügyi dolgozók is emberek, magánélettel. Sokan maguk is kisgyermekes szülők, vagy éppen unokáik vannak – tette hozzá.

Hirdetés

Az RTL Klub tudósítása
 

Az orvosok ide-oda mozgatását a magasabb bérért külföldre távozottak miatt előállt krónikus orvoshiány teszi szükségessé. Emellett sokan állítják, hogy a kisebb kórházak kivéreztetése és megszüntetése is régóta a kormány céljai között szerepel.