fbpx
15.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Erre elég 20 millió forint, ha Nagykőrösön nézelődünk ingatlan után

- Advertisement -

Nagykőrös lakóingatlanainak 2020-as évi átlagárát vizsgálva, január és november között igen eltérő görbéket figyelhettünk meg – írja a Heti Hírek. Az év elejéhez képest, hol emelkedtek, hol csökkentek az árak. A családi házak januári átlagára azonban novemberre visszatért. Az általunk kijelölt 20 millió forintos keretösszegért tavaly januárban és novemberben is egy 100 m²-es házat kínáltak eladásra. Így nem jártak jobban azok, akik az év végén kezdtek családi ház vásárlásába Nagykőrösön, mint azok, akik az év elején hajtották végre ezt az akciót.

Téglalakások és panellakások tekintetében egy nagymértékű áremelkedést tapasztalhattunk a tavalyi évben. 20 millió forint az év első hónapjában átlagosan egy 70 m²-es téglalakást ért, majd novemberben ugyanezért az összegért már csak 55 m²-t kaphattunk volna. A panellakások januári átlagos négyzetméter árait figyelembe véve, ugyanazt láthatjuk, mint a családi házaknál. 20 millió forintból az év elején és az év végén is egy 80 m²-es panellakásra csaphattunk volna le.

Ezt kapjuk 20 millióért Dél-Pest megyében

A koronavírus időszaka alatt egyre inkább előtérbe kerülnek a családi házak, mivel a zöldövezetek is egyre nagyobb értéket képviseltek az emberek életében. Dél-Pest megye egyes településein a családi házak átlagára a novemberi hónapban igen eltérően alakultak. Legmagasabb áron átlagosan 200 ezer Ft/m²-ért lehetett házat venni, legalacsonyabb összegért pedig átlagosan 130 ezer Ft/m²-ért.

Hasonló cikkünk:  Az EP megszavazta a javaslatot, hogy a Magyarországnak járó pénzeket ismét blokkolják

Például Nyársapáton 20 millió forint egy 100 m²-es házat ért, majd rögtön utána Törtel következett, ahol ezért az összegért átlagosan egy 110 m²-es ingatlan tulajdonosai lehettünk. Csemőn és Abonyban még kedvezőbbek voltak a házak átlagárai, így ezeken a településeken egy még nagyobb, 120 m²-es családi ház volt elérhető 20 millió forintért. A megye vizsgált településeinek családi házai közül a legalacsonyabb átlagárat Jászkarajenőn találhatjuk, mely alapján egy igazán nagy 150 m²-es családi ház birtokosai lehettek az itt befektetni vágyók.

Ingatlanvásárlás, na de mikor és hol?

Mielőtt ténylegesen ingatlanvásárlásba kezdenénk, alaposan szét kell néznünk az ingatlanpiacon, hiszen óriási különbségek lehetnek az egyes települések négyzetméter árai között. Az árak változását érdemes folyamatosan nyomon követni. Több különböző tényező is befolyásolhatja az árak alakulását az idő előrehaladtával: külső behatások általi emelkedés vagy netalántán csökkenés, de változhatnak önmaguktól is a természetes folyamatok következtében. Tehát mind a hely mind az idő nagyon fontos szempont akkor, amikor az ember ingatlanbefektetésre adja a fejét.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...