fbpx
9.4 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Álmában fosztotta ki idős munkaadóját

- Advertisement -

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás és becsületsértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki idős, nehéz mozgású áldozatánál napközben ház körüli munkát végezve kifigyelte, hol tartja a pénzét, majd este visszatért és az alvó férfi ágya mellől ellopta a táskáját. Ezen kívül a vádlott a közösségi oldalon közzétett videóüzenetében egy korábbi rendőri intézkedést sérelmezve trágár, becsmérlő szavakkal illette a körzeti megbízottat.

A vádirat szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező tiszaalpári férfi korábbi börtönbüntetéséből feltételes kedvezménnyel szabadulva egyedül élő, idős ismerősének néhány alkalommal a ház körüli munkákban segített. Az előrehaladott kora és betegségei miatt nehézkesen mozgó férfiról tudta, hogy a kaput és a bejárati ajtót este nem zárja kulcsra.

2020. december 28-án a vádlott fát vágott az ismerős férfi udvarában, majd a munka végeztével a sértett behívta és itallal kínálta, miközben elővette a pénztárcáját, hogy elszámoljanak. A vádlottnak így alkalma volt kifigyelni, hol tartja a sértett a pénzét. A vádlott még aznap este visszatért idős munkaadójához és a házba akadálytalanul bemenve az alvó sértett feje mellől elvitte a táskáját, benne mintegy 12 ezer forinttal, valamint személyes okmányokkal. A sértett a kára megtérítése érdekében a nyomozás során polgári jogi igényt jelentett be.

Hasonló cikkünk:  Meddig jár a korsó a kecskeméti kútra? – a Víz Világnap alkalmából nagyinterjú Kurdi Viktorral, a BÁCSVÍZ vezérigazgatójával

A vádlottnak amiatt is felelnie kell, hogy alig egy hónappal később az egyik közösségi oldalon videófelvételt tett közzé, amelyben egy korábbi intézkedést sérelmezve trágár, becsmérlő szavakkal illette a rendőrként dolgozó sértettet.

Az ügyészség a visszaesőnek számító férfit kifosztás bűntette mellett becsületsértés vétségével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság a korábbi börtönbüntetésének hátra lévő részét is rendelje végrehajtani. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

ugyeszseg.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...