fbpx
18 C
Kecskemét
2021. szeptember 23., csütörtök

FRISS HÍREK

Madridban fogták el a táncosnőket kirabló román férfit

Kiadták a spanyol hatóságok azt a Madridban elfogott román férfit, aki 2019 áprilisában fegyverrel rabolta ki társával három táncosnőt az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében. A kiadatási eljárást követően őrizetbe vették a férfit. Cinkostársát már 2019-ben elfogták, és vádat is emeltek ellene.

A Németországban táncosnőként dolgozó három román nő az M5-ös autópályán tartott Röszke felé egy gépkocsival. A táncosnőket ismerő férfi és a most elfogott bűntársa mögéjük sorolt a bérelt kocsival Lajosmizsénél.

Az elkövetők a rendőrségihez hasonló fényjelzéssel megállásra késztették az autóban utazókat. A sofőr  lehúzódott a leállósávba leállította az autót. Lehúzta az ablaküveget, hogy a rendőrnek hitt férfinak és társának át tudja adni az okmányait.

A rendőrségihez hasonló láthatósági mellényt, maszkot és fejfedőt viselő két férfi ekkor az autójukhoz lépett. A korábban elfogott román férfi megpróbálta kinyitni a vezető oldali első ajtót, de az zárva volt. Ekkor a férfi egy gázpisztollyal legalább négy lövést adott le a földre és benyúlt az autóba, hogy kihúzza az indítókulcsot. A gázpisztolyt valódi lőfegyvernek vélő nő próbálta ellökni a támadó kezét, mire a férfi ököllel legalább négyszer fejen ütötte, majd  kivette a kulcsot és kinyitotta a kocsi ajtaját. Ezt követően megragadta az autót vezető nő karját, kihúzta az autóból és az aszfaltra lökte. Eközben a „Give me money” felszólítást ismételgetve követelte tőle a pénzét.

Hasonló cikkünk:  Rágcsálók elleni küzdelem Szabadszálláson is - méreg helyett kutya és görény
Hasonló cikkünk:  Gyurcsányt a jakabszállási óvódában is meg kell állítani

A támadók mintegy 13 ezer eurót, mobiltelefonokat, ékszereket, ruhákat és egyéb dolgokat zsákmányoltak összesen több mint 7 millió forint értékben. A kár nem térült meg, a nők közül ketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.  A spanyol hatóságok idén március 12-én Madridban elfogták a másik beazonosított körözött férfit is, és az eredményes kiadási eljárást követően pár nappal ezelőtt át is adták a magyar kollégáiknak.

A most kiadott férfit rablás, jármű önkényes elvétele, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A korábban elfogott férfi ellen már vádat is emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. Hét év fegyházat kértek rá arra az esetre, ha váddal egyező beismerő vallomást tesz és nem kér tárgyalást.

Hasonló cikkünk:  Léccel szúrta szájon az ismerősét egy férfi Kiskunhalason

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...