fbpx

FRISS HÍREK

Terrorgyanús ügybe keverte bele a Hírösvény egy kecskeméti ügyvéd feleségét

- Advertisement -

Tegnap azt tudatta a Hírösvény, hogy a Petőfivárosban TEK-akció zajlott egy ügyvéd házánál, kommandósokkal, drónnal és páncélautókkal.

„Információink szerint nem az ügyvédre utaztak, hanem a feleségért jöttek, aki állítólag bombát tervezett robbantani az Európa Bajnokság egyik budapesti mérkőzésén.”

Ezt írta akkor a lap, amihez egy olyan fotót is csatolt, amin az utca egyik részlete látható. Miután az írásban egy ügyvéd házáról és annak feleségéről írt, akiért jöttek a terrorelhárítók a Hírösvény információja szerint, lehettek olvasók, akik be tudták azonosítani az említett szereplőket, és azt gondolhatták, hogy a nő terrorista eseményt készített elő.

Árnyékra vetődött

Mára kiderült, hogy rosszak voltak a lap információi, nem az ügyvéd feleségéért jöttek. Terrorgyanús tervezett eseményeknek 21 éves gyermeke a gyanúsítottja – javított mára a lap. Vele kapcsolatban akcióztak. Mégpedig azért, mert a nyomozóhatóság gyanúja szerint Magyarországon terrorcselekményekre készült, olvasható közleményükben.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfit előállította, és gyanúsítottként hallgatta ki a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt.

Bár még a pere el sem kezdődött, nemhogy ítélet született volna, máris több nagyobb sajtótermék terroristának nevezi az elfogott férfit. Az ügy egyes részletei még mindig nem tisztultak ugyanakkor le. Egyes lapok szerint Kecskeméten fogták el, más lapok állítják, hogy Budapesten történt az akció, és Kecskemétre csak házkutatás miatt mentek a szülői házhoz nagy erőkkel.

Hasonló cikkünk:  Fiatal tehetségek koncertje a Kecskeméti Kodály Iskola dísztermében

A Hírösvény ma frissítette ugyan tegnapi írását, és megemlíti, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint az általa korábban említett feleségnek nincs köze az ügyhöz. Azonban annak ellenére, hogy többen a fotó és a leírás alapján már robbantgatónak képzelhették az említett nőt, elnézés helyett a frissítésben azt írta, hogy a

„a petőfivárosi akcióban érintett hölgy a gyanúsított édesanyja volt, az üógy jelenlegi állása szerint nincs köze az ügyhöz.”

Csakhogy nagyon úgy tűnik, hogy a nő nem érintett, az érintettségéről pusztán a Hírösvény tett említést tegnap. Nem olyan régen az újpesti jegyző kért helyreigazítást a laptól, mert szerinte az valótlanul állította egyik cikkében, hogy jegyzői vizsgálat folyik Bodrozsán Alexandra viselkedésével kapcsolatban.

FRISSÍTÉS!

Miután megírtuk ezt a cikket, a Hírösvény átjavította korábbi írását. Hogy mire, arról ITT írunk.

Az elfogott férfit ma délután egy hosszabb tanácskozás után végül letartóztatták.

Az akcióról készített ügyészségi videó:

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...