fbpx

FRISS HÍREK

A kedden elterjedt hírrel szemben mégsem változott a terrorkészültség Magyarországon

- Advertisement -

A Magyar Nemzet írta meg kedden, hogy magasabb szintre emelték a terrorkészültséget Magyarországon a Védelmi Tanács vasárnapi ülését követően – erre hivatkozva megírta a 24.hu is, ez alapján pedig mi is. Azonban a hír nem bizonyult igaznak, ami a Terrorelhárítási Központ (TEK) kedden délután kiadott közleményéből derült ki.

Magyarország területén 2016 óta van 3-as terrorfokozat érvényben, ez nem változott a Védelmi Tanács vasárnapi ülését követően.

A TEK így fogalmazott:

„Magyarország területén a 3-as terrorfokozat van érvényben, a magyar emberek biztonságát közvetlenül fenyegető terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó információ nincs a hatóságok birtokában.”

A fokozat emelését, csökkentését nem a Védelmi Tanács rendeli el, hanem a belügyminiszter vagy saját hatáskörében, vagy a Terrorellenes Koordinációs Bizottság kezdeményezésre, a Védelmi Bizottság egyetértésével.

Hasonló cikkünk:  Több fegyveres járőr a közterületeken - nagyobb fokozatra kapcsolták a terrorkészültséget Magyarországon

Az Izrael elleni iráni akció nyomán a környező országok sem változtattak a terrorbesorolásukon, így jobbára maradtak a jóval korábban megállapított, közepesnek minősülő fokozatok.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...