fbpx
14.4 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

A Petőfi Népébe Rákay megmondó befér, a belvárosba tervezett parkolóház ügye nem

- Advertisement -

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének nevezett felépítményben az, hogy az összes megyei lap (két évtized után ismét) az egy pártot szolgálja ki, már a rendszer részévé vált. A recept nagyon világos: ami politikailag kedvez a Fidesznek arról sokat és jót írnak, minden más véleményről pedig nem. És annak nem kell feltétlenül politikáról sem szólnia.

A politikai megmondó ember jöhet, a kecskeméti ügyek csak korlátozottan

Rákay Philip már 20 éve segíti a Fideszt, 2002 nyarán a Fideszhez közeli Hír TV elindításában is közreműködött. Őt ma rendszeresen a Facebookon torpedószerűen velünk szembejövő különböző politikai hirdetésekben láthatjuk. Az egyik legnagyobb ilyen szervezet a Megafon, amin keresztül az olyan elkötelezetett kormánypárti „véleményvezérek” posztjait hirdetik, mint például Rákay Philip is. A Megafon csak ez év 12. hetében költött el 55 millió forintot politikai hirdetésre. De a fideszes médiaistállóba (KESMA) tartozó Mediaworks is, ami a Petőfi Népe/baon.hu kiadója is stabilan 50 millió fölött hirdet hetente.

Nem csoda tehát, hogy Rákay Philip, akit a két helyi fideszes jelölt, Szeberényi Gyula Tamás és Salacz László láttak vendégül a Kecskeméti Kodály Zoltán iskola dísztermében a választási kampány hajrájában, külön cikket is kapott a megyei lapban. Nem jut hely viszont a lapban például annak a társadalmi vitának, ami az Univer által, a Dobó körútra tervezett 2+3 emeletes parkolóház és üzletközpont kapcsán folyik már hónapok óta. Arról pedig szó sem lehet, hogy esetleg valamely ellenzéki képviselő saját véleménye megjelenjen.

Hasonló cikkünk:  Beszélnek a képek - Megyei Körkép 80+ címmel nyílt helytörténeti fotókiállítás Kecskeméten

Sokáig hallgatott az ügyről egyébként az önkormányzati sajtónak nevezett KTV és hiros.hu is, de végül megtörték a hetek óta tartó hallgatásukat, amikor beszámoltak a Dobó körúti lakosok és több kecskeméti civil szervezet által szervezett tüntetésről, amit a Domus helyére tervezett beruházás ellen szerveztek.

Rákay Philip szerint a tét, hogy marad-e hazánk, az ellenzék szerint a Fidesz oroszbarát

A megyei lap beszámolója szerint Salacz László országgyűlési képviselő az orosz-ukrán háború kapcsán elmondta, hogy az egyetlen érdek az, hogy kimaradjon az ország a háborúból és ne vigyenek magyar katonákat külföldre, amit 1848. március 15-e üzenetével állított párhuzamba. Politikus társa, Szeberényi Gyula Tamás pedig arról szólt, hogy szerinte a Fidesz-KDNP a kiszámíthatóságot jelenti, míg a másik oldal egy össze-vissza beszélő csapat.

Majd a véleményvezér Rákay Philip a választás tétjét ecsetelte, ami szerinte a rendszerváltás óta a legfontosabb választás. A tétje pedig az, hogy „marad-e hazánk”, ugyanis a kormányoldal a patrióta értékrendet képviseli, míg ezzel szemben áll az ügynökhálózatok által marionett bábként rángatott baloldal.

A mai napra a kecskeméti ellenzéki frakció, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület rendkívüli közgyűlést kezdeményezett az orosz invázió és agresszió elítélésének témájában. Az ülést végül nem tudták megtartani, mert a kecskeméti kormánypárti politikusok kivonulásukkal bojkottálták a közgyűlés megtartását. Az ellenzéki oldal szerint „a Fidesz-KDNP tizenkét éves orosz barátsága ez alkalommal is bebizonyosodott” – írták a közleményükben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...