fbpx

FRISS HÍREK

G7 felmérés – mennyibe kerülnek az iskolakezdő csomagok?

- Advertisement -

A G7 hasonlította össze az iskolakezdő csomagok árait, amelyek nagy része akár tízezer forint alatt is beszerezhetőek. Az ilyenkor keresett sztenderd termékek pár tíz- esetleg százforintos különbséggel kaphatók, és nagyjából minden második iskolai papír-írószer már most akciós.

Az Auchan, az Interspar, a Müller és a Tesco áruházaiban kapható termékek árait hasonlította össze a lap. Egy átlagos elsős csomag számos tételből áll, ebből 24-et vettek figyelembe.

Az első iskolatáska talán a legfontosabb tétel, ami minden első osztályost érint. A pár ezertől az akár több tízezer forintos gerinckímélő táskákig mindent megkaphatunk. A tapasztalatok szerint mindenhol volt merevített, ergonomikus iskolatáska, amelyek ára rendszerint öt-hétezer forintról indul. Érdemes alaposan megnézni a kínálatot, néha pont a leghátsó, legalsó polcra kerül egy-egy régebbi darab, ami kedvezőbb áron elérhető. A tolltartók esetében a párszázas daraboktól a több ezer forintosig terjed az ár, és rengeteg típusú és eltérő minőségű termék található a kínálatban minden áruházban, a fémtől, a bőrből vagy műanyagból készült hengeresen át a két-három szintes, írószerekkel megtöltött darabokig.

A vizsgált kellékek közül – a kettő fentebb említetteken túl – a legnagyobb tétel a számológép, ebből 650-2300 forint között lehet megtalálni a legolcsóbbakat. Feltűnő, hogy jellemzően pár tíz- esetleg egy-kétszáz forint a különbség köztük és már most nagyon sok az akció a boltokban – a 24 vizsgált termék nagyjából harmada-fele akciós volt, de volt, ahol a kétharmada is.

Nagy a választék a füzetboxoknál is, a legolcsóbb az A5-ös méretben, csakúgy, mint a gumis mappáknál és az A4-es és A5-ös füzeteknél. Ezek jellemzően egyszínű termékek, a színesebb, állat- és egyéb mintás darabok pár száz forinttal drágábbak. A rajztábla, félfamentes rajzlap és az öntapadó csomagoló esetében nem kell sokat válogatni, jellemzően egy-három termék közül választhatunk. A celluxnál – bár nem nagy tétel – a rend kedvéért érdemes megnézni, hány méteres, mert lehet, hogy nem a legolcsóbb darabár éri meg a legjobban.

Hasonló cikkünk:  Szerszámosdobozok, a mindent elrejtő kincsesládák

A grafitceruzákat és a kék golyóstollakat rendszerint 3-4-5-10 darabos csomagban árulják. A félfamentes rajzlapnál 10 és 20 darabos csomagokat vannak, ezeket 10 db-ra lettek arányosítva.

Sokaknak ismerősek lehetnek a Süni írószer termékek, amelyeket az 1951-ben alapított magyar ICO Zrt. gyárt, és a legkedveltebb márka a magyar piacon. Ezek nem minden esetben a legolcsóbbak az adott kategóriában, viszont a márka miatt jól össze lehet hasonlítani őket, nem vetődnek fel minőségi különbségek. A gyurma, a tempera, a vízfesték, a színes ceruza és a zsírkréta is Süni márkájú, és mind a négy áruházban megtalálható.

Az Auchan kosara a legolcsóbb ebben a termékösszeállításban, majd az Interspar következik fej-fej mellett a Tescoval – mindössze 231 Ft a különbség a két kosár között – végül a Müller kosara jön, amely viszont már 3439 forinttal drágább, mint a legolcsóbb Auchané.

A legnagyobb tétel, a számológép nélkül – amely a Tescoban a legdrágább – akkor is az Auchan kosara lenne a legolcsóbb pár forinttal, a Tescoé pedig a második legolcsóbb, és a Mülleré is 11 ezer forint alá kerülne. A kék golyóstollak, radírok, ceruzák, hegyezők, vonalzók és az A5-ös füzetek árai alig térnek el a többitől – az Auchannál a kis alakú füzetek (29 Ft), a kék golyóstoll (29 Ft) és a hegyező (39 Ft) tér el jelentősen lefelé a többi áruházhoz hasonlítva.

Csak az írószereket nézve a Tesco végzett az élen, 73 forinttal volt olcsóbb az Auchannál, a másik két áruház főleg a színesceruza és – a Müllernél – a színes filctoll miatt lett drágább.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...