fbpx
21.3 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

A családi krízishelyzetek egyre gyakoribb megoldása: a zálogkölcsön

Az iskolakezdés, a fűtési szezonra való felkészülés, a korszerűsítés, valamint a tüzelőanyag beszerzése miatt is zaciba kerülhet ősszel a családi ékszer – derült ki a BÁV Zálog Zrt. kedden kiküldött sajtóanyagából.

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk az áremelkedések már a tavalyi évben sem kímélték a családi kasszát, az idei rekordmagas infláció azonban kényszerintézkedéseket is megkövetelhet az iskolás korú gyereke(ke)t nevelő családoknál. A megtakarítások mellett azonban egyre gyakoribb iskolakezdési finanszírozási forma a hitelfelvétel és rohamtempóban jön fel a zálogkölcsön is.

Iskolakezdés családi aranyból

A BÁV Zrt. idei beszámolója szerint a jövedelemigazolás nélküli zálogkölcsön egyre népszerűbb Magyarországon, amiből nemcsak az általános és középiskolás diákok felszerelését fedezik a szülők, de az egyetemisták albérletének kifizetésére is gyakran ezt a megoldást választják. A magyar családok kétharmadának nincs jelentős megtakarítása, a mostani infláció pedig a még félretett tartalékokat is megtépázta, emiatt a szeptemberi tanévkezdéskor sokan hitelfelvételre szorulnak.

Hasonló cikkünk:  Egyelőre Kecskemét a rekorder a későn kidobott karácsonyfák versenyében

– A BÁV és jogelődjei mintegy 250 éve kínálnak zálogkölcsönt, és 2023-ban is több ezren fordulnak szeptemberben hozzánk, amely elsősorban annak köszönhető, hogy a zálogkölcsön minden értéktárggyal rendelkező ember számára a mai napig gyors készpénzes segítséget jelent –nyilatkozta Dilkné Mórocz Zsuzsanna, a BÁV Zálog szakértője.

Hasonló cikkünk:  MVM: Az Izsáki úti munkák okozzák a Homok utca világítási gondjait

A Kecskeméten 2 fiókkal üzemelő BÁV tapasztalatai szerint az őszi időszakra az iskolakezdés mellett a fűtési szezonra való felkészülés, a korszerűsítés, valamint a tüzelőanyag beszerzése is hatással van.

A folyamatosan növekvő népszerűség egyik oka az lehet, hogy az átmeneti nehézségek áthidalásához szükséges készpénz felvételéhez a zálogházban nem kell munkáltatói igazolás, ingatlanfedezet vagy meglévő folyószámla. Mindezt ugyanis a zálogba adott értéktárgy helyettesíti, ami lehet aranyékszer, egyéb aranytárgy, de akár festmény, műtárgy, nagy értékű óra is.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...