fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

A családi krízishelyzetek egyre gyakoribb megoldása: a zálogkölcsön

- Advertisement -

Az iskolakezdés, a fűtési szezonra való felkészülés, a korszerűsítés, valamint a tüzelőanyag beszerzése miatt is zaciba kerülhet ősszel a családi ékszer – derült ki a BÁV Zálog Zrt. kedden kiküldött sajtóanyagából.

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk az áremelkedések már a tavalyi évben sem kímélték a családi kasszát, az idei rekordmagas infláció azonban kényszerintézkedéseket is megkövetelhet az iskolás korú gyereke(ke)t nevelő családoknál. A megtakarítások mellett azonban egyre gyakoribb iskolakezdési finanszírozási forma a hitelfelvétel és rohamtempóban jön fel a zálogkölcsön is.

Iskolakezdés családi aranyból

A BÁV Zrt. idei beszámolója szerint a jövedelemigazolás nélküli zálogkölcsön egyre népszerűbb Magyarországon, amiből nemcsak az általános és középiskolás diákok felszerelését fedezik a szülők, de az egyetemisták albérletének kifizetésére is gyakran ezt a megoldást választják. A magyar családok kétharmadának nincs jelentős megtakarítása, a mostani infláció pedig a még félretett tartalékokat is megtépázta, emiatt a szeptemberi tanévkezdéskor sokan hitelfelvételre szorulnak.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

– A BÁV és jogelődjei mintegy 250 éve kínálnak zálogkölcsönt, és 2023-ban is több ezren fordulnak szeptemberben hozzánk, amely elsősorban annak köszönhető, hogy a zálogkölcsön minden értéktárggyal rendelkező ember számára a mai napig gyors készpénzes segítséget jelent –nyilatkozta Dilkné Mórocz Zsuzsanna, a BÁV Zálog szakértője.

A Kecskeméten 2 fiókkal üzemelő BÁV tapasztalatai szerint az őszi időszakra az iskolakezdés mellett a fűtési szezonra való felkészülés, a korszerűsítés, valamint a tüzelőanyag beszerzése is hatással van.

A folyamatosan növekvő népszerűség egyik oka az lehet, hogy az átmeneti nehézségek áthidalásához szükséges készpénz felvételéhez a zálogházban nem kell munkáltatói igazolás, ingatlanfedezet vagy meglévő folyószámla. Mindezt ugyanis a zálogba adott értéktárgy helyettesíti, ami lehet aranyékszer, egyéb aranytárgy, de akár festmény, műtárgy, nagy értékű óra is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...