fbpx

FRISS HÍREK

Kirúgták a meteorológiai szolgálat két vezetőjét

- Advertisement -

Azonnali hatállyal távozik a posztjáról az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnöke és a szervezet szakmai elnökhelyettese, írja hétfő délutáni közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A szervezet irányítási jogát gyakorló Palkovics László technológiai és ipari miniszter augusztus 22-ével felmentette Radics Kornéliát és Horváth Gyulát.

Az új vezetők személyéről a későbbiekben születik döntés, jelezték.

Ugyan a közleményben nem indokolták a döntést, annak vélhetően köze lehet ahhoz, hogy augusztus 20-án az OMSZ javaslatára határozott úgy a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, nem tartják meg az aznap estére tervezett tűzijátékot, de végül se szél, se vihar, se eső nem volt Budapesten abban az idősávban, amikor a nagyszabású esemény lett volna.

A meteorológiai szolgálat másnap a Facebookon magyarázta el, miért jeleztek esőt augusztus 20-ra. Mint fogalmaztak, a bizonytalansági faktor benne van a szakmájukban, ezt igyekeztek kommunikálni is.

Hasonló cikkünk:  A stratégiai értékesítési képzések ereje – A kulcs az értékesítési teljesítmény növeléséhez

Mindeközben egyébként a teljes kormánysajtó és a közmédia is kritizálta az OMSZ döntéshozóit, amiért rossz volt az előrejelzésük.

via 24.hu

Sztálin kényszermunkára küldte a meteorológiai intézet vezetőjét

Nyáry Krisztián, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója Facebook posztjában eleveníti fel azt a szovjet történetet, amelynek főszereplője a 30-as évek meteorológiai vezetője. Mint írja, őt Sztálin 10 év kényszermunkára ítélte. Lényegében őrá fogták az aszályos időszak rossz vezetői döntések miatt bekövetkezett megcsappant termését. Mondván, szabotőr volt. Nem példa nélküli tehát a politikai történelemben, hogy időjárással foglalkozó tudósokat tesznek lapátra.

Az M1 jött és bemondta, hogy…

Közben Vágó István észrevette, hogy az M1 híradójában bemondták ezzel kapcsolatban, hogy az ő előrejelzésük pontosabb és megbízhatóbb volt a hétvégére nézve, mint az OMSZ-é. Magukat egyébként lekicsinyelt látványpékségnek mondták a tudósításban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...