fbpx
13.7 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Az NMHH és a Mandiner után Szaúd-Arábia is reklamált

- Advertisement -

Egy csókért reklamált az NMHH, a Mandiner és most Szaúd-Arábia is a Netflixnél. Ez a csók két lány között csattan el a Jurassic World: Krétakori tábor című rajzfilmsorozatban, amely gyerekeknek készült.

Hivatalosan jelezte Szaúd-Arábia a streamszolgáltatónál, hogy töröljék az olyan tartalmakat, amelyek sértik az iszlám elveit és értékeit. A közleményről szóló beszámolóban, ami az állami szaúdi televízióban készült, illusztrációként a meséből mutattak egy részletet, kitakarva belőle a „gyermekeket célzó, immorális üzenetet”; illetve hozzátették, hogy a Netflix a homoszexualitást népszerűsíti.

Az NMHH és a Mandiner című lap pontosan ugyanennek a rajzfilmnek ugyanezért a jelenetéért tett bejelentést a Netflixnél néhány hete. A hivatkozási alap nem az iszlám volt, hanem az, hogy a jelenet ütközik a magyar pedofilellenes törvénnyel, amiben olyan részletek is vannak, hogy tilos a homoszexualitást és nemváltást népszerűsítsen 18 éven aluliaknak.

Hasonló cikkünk:  A munka jövője: út a távmunka és hibrid modellek felé

A mese arról szól, hogy egy gyerekcsapat egy ősállatokkal benépesített szigetre vetődik, és kalandokba keverednek. Az egyik részben van egy jelenet, ami a magyar és a szaúdi hatóságnál is túllépte az ingerküszöböt, ez pedig az, hogy az egyik főszereplő lány szerelmet vall egy másik lánynak, majd megcsókolja.

A rajzfilmsorozatot a Netflix amúgy 9 év felettieknek ajánlja.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...