fbpx
9.1 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Magyarországnak erős hadsereg kell, de ki ellen is?

- Advertisement -

„Ebben a jelenlegi helyzetben alakulhatnak bárhogyan az események. És ha csak annyit mondunk, hogy Ukrajna egy bizonyos helyzetben például arra gondol, hogy Magyarország neki túlságosan sok gondot okoz, hogy a kárpátaljai magyarokkal gondjai vannak, gondoljunk most a munkácsi vár tetejéről a turulszobor levételére. Tehát ha feszültebbé válik a helyzet, akkor Ukrajnában is sok mindenre gondolhatnak bizonyos vezetők a magyarokkal kapcsolatban. Tehát nem árt ez a felkészültség, elvontan, szimbolikusan sem, és abszolút konkrétan sem.”

Mondta ezt a Hír Tv egyik műsorában Fricz Tamás politológus/CÖF-alapító, aki Áder János volt köztársasági elnöknek adott tanácsot majd 900 ezer forintért.

A téma azért is aktuális volt, mert Orbán Viktor bejelentette, hogy vissza akarják adni a magyar honvédség erejét, megbecsültségét. Fricz szerint különleges világpolitikai helyzet alakult ki az orosz-ukrán háború kapcsán, és minden országnak, mely közel van a frontvonalhoz, szükséges hogy felkészüljön bármilyen fordulatra.

Hasonló cikkünk:  Szórólapokon hívják fel a magyar turisták figyelmét Ukrajna helyzetére egy lengyelországi városban

Erős hadsereggel kell üzenni „a környékünkön lévő országoknak, melyeknek esetleg olyan gondolatai támadnának bizonyos válságos helyzetekben, hogy neadjisten Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazzanak negatív gondolatokat és elképzeléseket. Nem kell a százéves történelmünkre visszautalnom gondolom ezzel kapcsolatban” – fejtette ki.

Példaként Svájcot hozta fel a CÖF-alapító, amely semlegességét többek között az erős hadseregének köszönheti – ugyanis az erősen felfegyverzett hadsereg egy elrettentő gondolat lehet a szomszédaink felé.

via 444

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...