fbpx
16.3 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Az agrárminiszter a vásárlókat okolja az ársapkás termékek hiányáért

- Advertisement -

Az RTL több boltot is felkeresett, hogy az áraspkás termékekből – cukor, tej, olaj – van-e elég készleten, vagy hiánnyal kell számolniuk a boltoknak és a vásárlóknak egyaránt. A nyilatkozó boltosok hiánycikkekről számoltak be, szerintük azért alakult így, mert szinte lehetetlen ársapkás termékekhez jutni, vagy ha igen, akkor csak sokkal drágábban, mint amennyiért árulhatják. Nagy István agrárminiszter szerint azért tűnik nagynak Magyarországon az élelmiszerár-drágulás, mert alacsonyak voltak az árak.

„Itt szokott lenni a cukor, de most nincs sajnos.”

„Különösen rossz, hogy nincs például cukor, hiszen jönnek az ünnepek, az emberek szeretnének valamit sütni.”

„Nekünk így is elég nagy ráfizetés. Nemcsak a cukor, az összes többi ilyen termék.”

Hangzanak el a riportban a boltvezetők és vásárlók véleménye. Egyre több boltnak okoz gondot más hatósági áras termék, például a tej vagy az olaj beszerzése is, ugyanis csak jóval drágábban tudják megvenni azokat, mint amennyiért aztán adhatják a vásárlóknak.

Az InfoRádióban az agrárminiszter arról beszélt:

„Azért van hiány ezekből a termékekből, mert az emberek bespájzolnak. Ha van egy ársapkás termékből – kristálycukorból – ott a polcon, akkor ha valamikor egy kilót vettünk, akkor most kettőt veszünk mert biztos ami biztos, vagy vegyünk egy zsugorral, mert az nem romlik meg, jó lesz ott a spájzban majd eláll és akkor rögtön nem jut már a másik két szomszédnak.”

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

Elmondta azt is, hogy az ársapkák valamikor a jövő év második feléig maradhatnak, illetve hogy a magyarországi rekord élelmiszer-áremelkedés oka a korábbi olcsóság. Mivel túl mélyről indult a magyar élelmiszerár-emelkedés, ez a 40 százalék.

A DK cáfolja a miniszter szavait. Május 10-én és november 23-án is ugyanabban a boltban ugyanazokat a termékeket vették meg egy próbavásárláson, és fél év alatt 48 százalékkal lett több a számla végösszege.

Hivatkozhat Orbán Viktor a szankciókra, bármire, akkor is, ezt az inflációt ő maga, az ő hibás kormányzása okozta. Az orbáni infláció legjobb bizonyítéka minden egyes nap az a blokk, amit az élelmiszerüzletben kapunk – mondta Kálmán Olga.

A DK szerint a kormány áfacsökkentéssel tudna valóban könnyíteni a vásárlók helyzetén.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...