fbpx

FRISS HÍREK

Az ellenzéken csámcsog a KTV, miközben a Fidesz padsoraiban elítélt is ül

- Advertisement -

Fontosnak tartotta kiemelni a Kecskeméten tárgyalt Czeglédy-per legutóbbi napjáról írt tudósításában az önkomrányzati sajtó, hogy két ellenzéki kecskeméti képviselő, a DK-s Kopping Rita és az MSZP-s Király József egy korábbi elítéltet, nevesül Czeglédy Csabát jött támogatni, és ezért vettek részt a legutóbbi tárgyalási napon. Királyról még azt is bedobta, hogy talán ő lesz a következő, aki átül a DK-ba.

Nyilvánvalóan azért mentek el, ehhez kétség sem fér. És azért ebből a két pártból, mert ehhez a kettőhöz szoros szálak kötik a mostani ügy elsőrendű vádlottját. Erről az ügyről itt írtunk. A mindenki adóforintjaiból is működő önkormányzati sajtó még azt is hozzátette, hogy a kecskeméti politikusok puszizkodtak és ölelkeztek Czeglédy Csabával, akit korábban egy másik ügyben már elítéltek. Ezt többször is hangsúlyozták. Mint ahogyan azt is, hogy Czeglédy Gyurcsány ügyvédje.

Hogy miért gyurcsányozták össze a cikk szereplőit, és miért nem győzték hangsúlyozni a kecskeméti ellenzéki képviselőket említve, hogy Czeglédyt már elítélték régebben és vele beszélgettek, az sejthető. De a kérdés, hogy vajon miért csupán ebben az esetben fontos, hogy az ellenzéki képviselők egy korábban már elítélt embert támogattak a tárgyaláson?

Miközben a Fidesz frakcióban jelenleg is ül egy képviselő, akit korábban elítéltek

Sipos László még néhány ciklussal ezelőtt, fideszes alpolgármesterként meghívás nélkül megjelent a kórház karácsonyi rendezvényén. Ahol a korabeli cikkek és beszámolók szerint olyan viselkedést tanúsított, hogy megpróbálták kitessékelni onnan. Ezért a biztonsági őröknek kellett intézkedniük. Egyes beszámolók szerint az egyik dolgozó férjével került összetűzésbe, más tudósítások szerint az egyik biztonsági őrt rángatta. Mindenesetre garázdaság bűntettéért elítélte őt a bíróság, mert rendőrségi ügy lett belőle. Előbb úgy nyilatkozott a Blikknek akkor, hogy senkit nem bántott, csak úgy látszódhatott, mert a dulakodás már tartott, amikor megérkezett. Aztán mégis lemondott az alpolgármesteri posztról, képviselői mandátumát azonban megtartotta, és még most is megválasztott képviselőként ül a testületben. Akkor úgy nyilatkozott, hogy a pénzbüntetést befizeti, nem fellebbeznek az ítélet ellen.

Hasonló cikkünk:  Hosszabb, több részleget érintő sztrájk lehet a Mercedes-gyárban, ha nem haladnak a bértárgyalások

A KTV úgy ír a jelenlegi Czeglédy-perről, mintha már ítéletet hirdettek volna

Tehát a Fidesz megtűr maga között egy korábban garázdaság miatt elítélt képviselőt, aki ráadásul akkoriban a város egyik vezetőjeként ítéltek el. Sőt, nem csupán megtűri, hanem tanácsnoknak nevezte ki a 2019-választás után. Ráadásul éppen a közbiztonságért is felelős tanácsnoknak. A fideszes önkormányzat sajtója pedig azon csámcsog, hogy egy korábbi elítéltet támogattak jelenlétükkel a bíróságon. Hozzátéve, hogy a jelenlegi ügy tehát „smafu”. Mintha ebben már ítélet született volna. Pedig nagyon nem. Addig pedig az ártatlanság vélelme még egy fideszes önkormányzati sajtótól is megilleti a vádlottakat.

Zűrös multú fideszesek pozícióban

Korábban írtunk már erről, amikor még csak az előterjesztések alapján cikkeztünk a legutóbbi alakuló közgyűlés előtt, hogy a Fidesz zűrös multú embereit emelheti pozíciókba. Így lett később alpolgármester Falu György, aki álnéven, kamu profillal figyelte azt a számára létrehozott Facebook csoportot, amelynek a szabályzata szerint ez nem lett volna megengedett.

Szintén alpolgármester lett Gaál József, aki a piacért is felelős alpolgármesterként elkövette azt a hibát, hogy egy nála panaszkodó piaci alkalmazott személyes adatait a törvény tiltásának ellenére kiadta a piac igazgatójának, aki így megbosszulhatta egy kirúgással a panaszkodást. Az alpolgármester hibája 1 millió forintjába került a városnak, a kirúgott dolgozó pedig 8 millió forint hallgatási pénzt kapott a meghurcoltatás miatt, tehát minimum 9 millió forint veszteség érte az ügy miatt a várost.

Tanácsnok lett Lévai Jánosné is, akiről szintén megírtuk régebben az Átlátszó nyomán, hogy olyan (egyházi jellegű) tanulmányt írt párttársa, Lezsák Sándor parlamenti alelnök megbízásából, amely lényegében nem az ő munkája volt. Az Átlátszó szerint a 35 oldalból talán 1-2 oldal lehetett Lévainé sajátja, a többit forrásmegjelölés nélkül írta bele, magyarul más tollával ékeskedett, lopta a szöveget. Mindezért pénzt is kapott.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...