fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Kecskeméti diákok a 2022-es <19 Formáld a világod! nyertesei között

Két kecskeméti diák, a Bányai Júlia Gimnáziumba járó Forgó Olivér, valamint a Bolyai János Gimnázium tanulója, Kovács János is a 2022-es <19 Formáld a világod! Szabadfogású Számítógép verseny nyertesei közé került – tudatta a C3 Alapítvány sajtóközleményében. Az idén 20. alkalommal megrendezett versenyre bárki jelentkezhetett, aki még nem múlt el 19 éves, nevezni pedig bármilyen digitális eszközzel készült pályaművel lehetett.

A versenyen tehát akár infografika, animáció, rajz, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, adatvizualizáció, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver is harcba szállhatott az első helyért. A díjazott munkákban nem a használt technológia bonyolultságát vagy fejlettségét, hanem az újszerű ötletet, kreativitást díjazta a zsűri. Kecskemét díjazottjai a következő pályaművekkel szálltak versenybe:

Hasonló cikkünk:  "Mindenki törekszik a szépségre, de igazság nélkül csak giccs marad." – Gulyás Géza a szentségről

Forgó Olivér – infrahárfa

Hasonló cikkünk:  "Mindenki törekszik a szépségre, de igazság nélkül csak giccs marad." – Gulyás Géza a szentségről

Kovács János – alternatív kiosztású billentyűzet

A nyertes alkotások 2023. január 25-ig élőben is megtekinthetők egy interaktív kiállítás keretében, melynek a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Galéria ad otthont.

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...