fbpx

FRISS HÍREK

Kecskeméti diákok a 2022-es <19 Formáld a világod! nyertesei között

- Advertisement -

Két kecskeméti diák, a Bányai Júlia Gimnáziumba járó Forgó Olivér, valamint a Bolyai János Gimnázium tanulója, Kovács János is a 2022-es <19 Formáld a világod! Szabadfogású Számítógép verseny nyertesei közé került – tudatta a C3 Alapítvány sajtóközleményében. Az idén 20. alkalommal megrendezett versenyre bárki jelentkezhetett, aki még nem múlt el 19 éves, nevezni pedig bármilyen digitális eszközzel készült pályaművel lehetett.

A versenyen tehát akár infografika, animáció, rajz, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, adatvizualizáció, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver is harcba szállhatott az első helyért. A díjazott munkákban nem a használt technológia bonyolultságát vagy fejlettségét, hanem az újszerű ötletet, kreativitást díjazta a zsűri. Kecskemét díjazottjai a következő pályaművekkel szálltak versenybe:

Hasonló cikkünk:  SZÍN-TÁR: Tizenötödik alkalommal találkoznak a színművészeti egyetemek Kecskeméten

Forgó Olivér – infrahárfa

Kovács János – alternatív kiosztású billentyűzet

A nyertes alkotások 2023. január 25-ig élőben is megtekinthetők egy interaktív kiállítás keretében, melynek a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Galéria ad otthont.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...