fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 23., szombat

FRISS HÍREK

Az ÁSZ nem tudja értelmezni a Kutyapárt kampánypénz költéseit

A Kutyapárt kampányköltései zavart okoztak az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2022. évi országgyűlési választások kampánypénzeiről szóló vizsgálatában. A párt költéseinek felénél, közel 199 millió forintnál nem tudják megállapítani, hogy azok valóban szabályszerűen és egyértelműen kampánycélra lettek elköltve.

A 2022-es választás előtt úgy döntött a Kutyapárt, hogy a szokás (tollak, szórólapok, plakátok, Facebook hirdetések) dolgok helyett a kampányolásra kapott pénzeinek közel felét pályázat útján szétosztja magánszemélyeknek és szervezeteknek, akik közhasznú célokra használhatták azt fel.

A II. Rózsa Sándor Népi Kampánypénztékozló Alap pályázati felhívásban az állt, hogy a kampánypénzt „segítsetek eltékozolni olyan projektekre, amelyek minél több ember számára hasznosak, viccesek, vagy jobb lesz tőlük a környék, szebb az élet!”

A győztes projektek között szerepelt macskák ivartalanítása, varjúröpde téliesítése, napelemes sörhűtő vásárlása, tájház és stég felújítása, gyerekeknek szóló horror-mesekönyv kiadása, kisméretű 3D-nyomtató vásárlása gombfocihoz szükséges kellékek nyomtatásához, furgon vásárlása utcai cirkusz számára.

Hasonló cikkünk:  Az indie zene felfedezése - Rejtett gyöngyszemek és feltörekvő művészek

Az ÁSZ nem tudja egyértelműen megállapítani, hogy a Kutyapárt pályázata kampánytevékenységnek tekinthető-e. Írják, hogy érdemes lenne pontosítani a vonatkozó jogszabályon, és meg kellene határozni, hogy mi tekinthető kampányeszköznek és mi kampánytevékenységnek.

Hasonló cikkünk:  Akár Kecskeméten is gyárthatják majd a Mercedes CLA elektromos utódját

A jelentésre levélben válaszoltak, mondta Kovács Gergő a Kutyapárt társelnöke. Szerintük a pénzt hasznosan költötték el, közcélra fordították, és a választói akaratot is befolyásolták, hiszen minden projektben valamilyen formában megjelent a Kutyapárt. Az ÁSZ intézkedési tervet kért a párttól, ami nem világos, hogy mit takar, hiszen a pénzek már el lettek költve.

via 444

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...