fbpx

FRISS HÍREK

“Sorospénzzel” fizetett a kocsmában, a pultos elfogadta – bírósági ügy lesz belőle

- Advertisement -

Pénzhamisítás bűntette miatt vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly áprilisban egy kiskunhalasi kocsmában – egy nappal a választás előtt – vélhetően a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által készíttetett tíz-és húszezres – természetesen nem valódi – bankókkal fizetett. Talán van aki még emlékszik, a játékpénzek előoldalán a tízezresen Soros György, a húszezresen Jean-Claude Juncker szerepelt.

Dr. Kövecs Máté ügyésztől, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: a vádlott egy büntetett előéletű helybéli férfi, aki még 2022. április 2-án – azaz egy nappal az országgyűlési választások előtt – egy kiskunhalasi sörözőben iszogatott ismerőseivel.

„A férfi az általa rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A hamis bankjegyekkel történő fizetést – a nem kellően figyelmes átvétel miatt – a pultos elfogadta, így az elkövető 30 ezer forint kárt okozott” – áll az ügyészségi közleményben.

Ez kitér arra is, hogy a vádlott által átadott bankjegyeket egy korábbi választási kampány során egy párt készíttette kizárólag kampánycélra. A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták, a legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt, hiszen a hamis 20 ezer forintos bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a hamis 10 ezer forintos bankjegy előoldalán Soros György szerepelt.

Hasonló cikkünk:  „Nem a gyerekeknél van a probléma forrása, de a megoldás igen”

Forrás: ketfarkukutya.mkkp.party

Az ügyészség a férfit pénzhamisítás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság fogja tárgyalni.

Bár ezt az ügyészség nem közölte, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által készíttetett tíz-és húszezres bankókról lehet szó. Ők gyártottak ugyanis ilyen játékpénzeket.
„Soros György továbbra sem nyugszik és saját gyártású pénzekkel árasztja el az országot, hogy így még több illegális bevándorlót telepíthessen Magyarországra. A pénz a Soros-árvák támogatásával készült”adta hírül még a párt 2019 januárjában, amikor kijött a „Sorospénz-sorozat”. A párt passzivistái ezeket a kitelepüléseiken, rendezvényeiken osztogatták, de az irodáikban is hozzá lehetett jutni és a webshopjukból is rendelhető volt, mint más relikviáik.

Forrás: ketfarkukutya.mkkp.party

Az 500 forintosra egyébként Nagy Blanka, az ezresre Gulyás Márton, a kétezresre Varju László, az ötezresre pedig Judith Sargentini került. Az is rájuk volt írva, hogy „A kemény munkát a törvény bünteti!”. A párt később közölte, az 500-as Sorospénz olyan népszerű, hogy már értékesebb a forintnál, ugyanis 800 forintért lehet megvenni a Vaterán.
Később az is kiderült, hogy a NAV szabálytalan pénzutánzat készítése miatt beidézte a párt elnökét, Kovács Gergelyt, mire úgy megugrott a kereslet a Sorospénzek iránt, hogy fél millióért adtak el belőle. Végül a NAV százezer forint pénzbüntetésre ítélte Kovács Gergelyt, pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértés elkövetése miatt.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...