fbpx

FRISS HÍREK

Nem változna a vonatok menetrendje a Budapest-Cegléd-Szeged és a Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vonalon sem

- Advertisement -

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is elkészítette december 10-től érvényes vasúti menetrend tervezetét, az Építési és Közlekedési Minisztérium pedig elindította ezek társadalmi egyeztetését. Egy honlapon keresztül július 21-ig bárki véleményezheti a tervezeteket.
A minisztérium közölte szerkesztőségünkkel, a folyamat célja, hogy ismertté váljon a vasúti közlekedést rendszeresen használók véleménye a következő évi menetrend tervezéséhez.
Az utazóközönségnek július 5. és július 21. között van lehetősége javaslatokat tenni, maximum 500 karakter terjedelemben a https://menetrend-tervezet.vpe.hu/ oldalon.
A vélemények feldolgozása és kiértékelése után ugyanezen a honlapon összefoglaló dokumentum formájában teszik közzé az egyeztetés eredményét.
Megnéztük, a 140-es [Budapest]-Cegléd-Szeged és a 142-es Budapest-Lajosmizse-Kecskemét vonalakon nem terveznek változást a mostanihoz képest: „változatlan menetrendi struktúra szerint közlekednek a vonatok”. Ugyanezt írják a 145-ös Kecskemét-Szolnok és a 155-ös Kiskunhalas-Kiskunfélegyháza vonalra is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...