fbpx

FRISS HÍREK

Nettó 77 ezer forintért keresnek konyhai kisegítőt a Kerekegyházi Bóbita Óvodába

- Advertisement -

A minimálbér feléért, bruttó 116 ezer forintért keres konyhai kisegítőket napi 8 órában a Kerekegyházi Bóbita Óvoda. Közfoglalkoztatottak lesznek, ezért ennyi a bér: nettó 77 ezer 140 forint. Ennél több fizetést nem adhatnak, mert megszegnék a közmunkára vonatkozó kormányrendeletet – írta az RTL híradónak a város polgármestere. Ezzel szemben az általunk megkérdezett éttermek, panziók tulajdonosai minimálbérért is alig találnak dolgozót erre a munkakörre.

Konyhai kisegítőket várnak a Kerekegyházi Bóbita Óvodába. Két embert keresnek, olyanokat, akik regisztrált álláskeresők, és szeretnének közfoglalkoztatottak lenni. Napi 8 órás munkarendben, havi bruttó 116 ezer forint lenne a fizetésük. 

Kíváncsiak lettünk volna, hogy hányan jelentkeztek ezekre az állásokra és arra is, ha esetleg már betöltötték-e azokat. Az óvodánál azonban a kapu zárva, az óvoda vezetőjével pedig csak telefonon lehetett beszélni. Azt mondta, ebben a témában nem kíván nyilatkozni.

Hasonló cikkünk:  Látogatók mehettek be a biomassza fűtőműbe, ahova 20 tonnánként érkezik a faapríték

Válaszolt viszont a polgármester, Kelemen Márk. Azt írta, hogy két dajka nyugdíjba megy rövidesen, és a helyükre két eddigi közfoglalkoztatottat vesznek fel. Az ő állásuk lesz augusztus elsejétől szabad. Ha szeretnének sem tudnának több pénzt fizetni nekik –  írta, mert „a közfoglalkoztatási bér a minimálbér 50%-a az erről szóló kormányrendelet szerint. Ettől eltérni nem lehet.” A Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint az eset egyáltalán nem egyedi, és egyszerűen spórolásról van szó.

Gémesi György szerint azért mennek a települések ebbe az irányba, mert nincs elég pénzük, és így csökkentik a költségvetésben a bérkeret terheit.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...