fbpx

FRISS HÍREK

Szarvasra szervez túrát július 15-én a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete

- Advertisement -

Bringás dzsembori, de nem ottalvós, inkább oda-vissza tekerős, illetve a hagyományos kerékpártúráik formátumától szabadabb és kötetlenebb, de ugyanúgy tartalmas időtöltés: a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete tavaly próbálkozott meg először a megszokott túrakeretekből kilépve a dzsemborijuk megszervezésével, és miután a résztvevők szerint is sikeresnek bizonyult, idén is elkerekeznek Szarvasra, a nyár és a hétvége biztosította szabadságot a lehető legjobban kihasználva.

Fotó: Magyar Kerékpárosklub Kecskemét / Csajbók János

Hogy mitől is különleges ez a bringázás? Elsősorban a kötetlen napirendtől, itt ugyanis nincs semmi sem előre kőbe vésve.

Hiszen Békésszentandrás és Szarvas számos látnivalót és programlehetőséget nyújt, amelyek közül választani is nehéz. Ezt a bonyolult döntési helyzetet pedig a kecskeméti kerékpárosok azzal oldják fel, hogy majd menet közben a résztvevőkkel közösen találják ki, hogy az arborétumot nézzék-e meg, vagy a duzzasztógátat, vagy éppen a Mini Magyarország makettparkot. Vagy valami egészen mást, amit a Körös közvetlen közelsége kínál.

Ugyanakkor biztosan lesz hűsítő fürdésre lehetőség, a kézműves sörfőzdék kínálata sem maradhat ki, illetve azt is tudják, hol főznek a legízletesebben.

Fotó: Magyar Kerékpárosklub Kecskemét / Csajbók János

A kalóriák visszapótlására nagy gondot is kell fordítaniuk, hiszen a dzsembori mintegy 160 kilométeres tekerést jelent oda-vissza.

Hasonló cikkünk:  Olvasd el mit gondolnak szerkesztőségünk tagjai a sajtószabadságról!

22-26 km/h utazósebességgel terveznek a Szentkirály – Lakitelek – Tiszaug – Szelevény – Kunszentmárton – Békésszentandrás – Szarvas útvonalon, természetesen 2-3 pihenőt is közbeiktatva.

A visszaút már lazábbra engedhető, ugyanis a dzsembori abban is különbözik a megszokott túráiktól, hogy a hazaérkezés időpontját sem határozzák meg előre. Inkább átadják magukat a nyári éjszakák felülmúlhatatlan hangulatának, az enyhébb levegő kellemes érintésének, és a szabadság – talán csak gyerekkorunkban tapasztalt – korlátlan érzésének.

Fotó: Magyar Kerékpárosklub Kecskemét / Csajbók János

A dzsemborin-túrán bárki részt vehet, aki felkészültnek érzi magát a kicsit emeltebb tempóhoz, és a nagyobb távolságtól sincs oka megijedni. Kötelező a bukósisak használata, ezen kívül pedig erős fényű első-hátsó lámpákra és láthatósági mellényre is szükség lesz a hazaúton.
Kulaccsal és vízzel, valamennyi hideg élelemmel, napolajjal vagy naptejjel ugyancsak készüljön mindenki a július 15-én, reggel 8 órakor a főtéri nullkilométertől startoló kerékpártúrára!
Még több információ a facebook-eseményükben található meg, illetve kedvcsinálónak készítettek egy videót is a tavalyi dzsemboriról:

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...