fbpx
21.9 C
Kecskemét
2023. szeptember 25., hétfő

FRISS HÍREK

A klímaváltozás a sípályáknak is betesz

A nyár utolsó napjaiban a teli sportokat kedvelők már várhatják, hogy meglátogassák kedvenc sípályájukat. Azonban van egy rossz hír számukra: az európai síközpontok negyede minden második évben hóhiányos lesz, ha 2 Celsius-fokkal emelkedik a globális hőmérséklet.

A Guardian által ismertetett, és a Nature Climate Change folyóiratban megjelent tanulmány felteszi a kérdést: ezeknek az üdülőhelyeknek van-e jövőjük az éghajlati katasztrófa súlyosbodásával? Már a legutóbbi szezon is pocsék volt, egy sor sípályát be kellett zárni a franciaországi Chamonix-tól az ausztriai Innsbruckig.

Ahhoz, hogy az európaiak ne repüljenek más kontinensek síparadicsomaiba, megoldás lehet a mesterséges hó, aminek előállítása viszont szén-dioxid-kibocsátással jár.

Februárban kétszáz profi síző követelte, hogy a sportág irányítói tegyenek éghajlatvédelmi intézkedéseket. Ilyen lenne a versenyek menetrendjének megváltoztatása, hogy egy szezonban ne kelljen többször is átrepülni az Atlanti-óceánt.

Hasonló cikkünk:  Emberi embriómodellt építettek izraeli tudósok

via 444

Hasonló cikkünk:  Itt az ősz, a gyurgyalagok is elindulnak a telelőhelyükre

Hirdetés

Felkapottak

Kerékpárral tekert esküvőjére az ifjú pár Kecskeméten, éppen az autómentes napon

A kecskeméti Juhász Imre és Juhász Eliza mindketten imádnak bringázni, így nem is volt kérdés számukra, hogy menyasszonyi autó...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...