fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Románia már látványosan lehagyta Magyarországot

- Advertisement -

Két kimutatást is bemutatott az RTL, amelyekből kiderül, már csak a bolgárok életszínvonala rosszabb a magyarokénál az Unióban.

Az Eurostat szerint már 12. hónapja nálunk drágul legjobban az élelmiszer az Unióban, a vajért és a kenyérért kétszerannyit kértek tavaly év végén, mint év elején. Ausztriában 107, Szlovákiában pedig nagyjából 102 százalékra rúgott az árszínvonal, Lengyelországban a 74, Romániában pedig a 72 százalékát sem ért el a tagállamok átlagának. A határ mellett élő magyarok román boltokba járnak vásárolni Magyarországról.

A GKI szerint azonban a magyar fizetésekből kevesebbre telik, mint máshol. Úgy számolnak, már csak Bulgáriában rosszabb az életszínvonal az Unióban, mint nálunk. Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy „míg Románia messze volt mögöttünk 2010-ben, 2022-ben már a kereseti színvonalban előzte a magyarokat, idén már eléggé látványosan. És ugyanez igaz a lengyelekre is. Magyarország itt a sereghajtó.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...