fbpx
13.7 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Trump szerint akár Törökország vezetője is lehetne Orbán Viktor

- Advertisement -

Ironizált, vagy ennyire nem ismeri a magyar miniszterelnököt Donald Trump, amikor ezt mondta:

„Orbán Viktor? Hallottak már róla? Az egyik legerősebb kezű vezető a világon. Törökország, Franciaország és Oroszország vezetője.”

Valószínűleg az első a helyes megoldás, mert nem sokkal később már csak Magyarország vezetőjének nevezte Orbánt.

A fenti mondaton túl elhangzottak még elismerő szavak az amerikai exelnöktől:

„Hadd mondjam el nektek: jól, erősen vezeti” – Trump felidézte azt is, amikor Orbán arról beszélt, azt tanácsolná Joe Bidennek, hogy mondjon le, és engedje, hogy Trump vezesse az Egyesült Államokat.

Itt a teljes beszéd, 9:45-től beszél Trump Orbánról.

Az exelnök éppen kampányban van és előszeretettel idézi a fenti mondatot, egy múlt heti kampányrendezvényen is felhozta, és hozzátette, hogy Orbán „a legerősebb vezető”.

A Telex szerint több oka is lehet, miért hasonlíthatta össze Trump Magyarországot Törökországgal. Az egyik az lehet, hogy mindkét országban hasonló, illiberális demokráciaként is emlegetett rendszer épül. Valamint jellemző mindkettőre, hogy az utóbbi időben a Nyugat felől inkább Vlagyimir Putyin kegyeit keresgélik, amit Trump meg is említ a beszédében Orbánról.

Hasonló cikkünk:  Varga Mihálynak azonnal elő kell teremtenie több, mint 63 milliárd forintot

A magyar miniszterelnök és Erdoğan jó viszonyt ápol egymással, gyakran találkoznak. Az Orbán-kormány jó eséllyel a törökök kénye-kedve miatt halogatta sokáig a svédek NATO-csatlakozási kérelmének jóváhagyását. Kérdés, most hogy Erdoğan benyújtotta a török parlamentnek Svédország ratifikálását, mi lesz Orbán lépése ez ügyben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...