fbpx
3 C
Kecskemét
2023. december 2., szombat

FRISS HÍREK

Trump szerint akár Törökország vezetője is lehetne Orbán Viktor

- Advertisement -

Ironizált, vagy ennyire nem ismeri a magyar miniszterelnököt Donald Trump, amikor ezt mondta:

„Orbán Viktor? Hallottak már róla? Az egyik legerősebb kezű vezető a világon. Törökország, Franciaország és Oroszország vezetője.”

Valószínűleg az első a helyes megoldás, mert nem sokkal később már csak Magyarország vezetőjének nevezte Orbánt.

A fenti mondaton túl elhangzottak még elismerő szavak az amerikai exelnöktől:

„Hadd mondjam el nektek: jól, erősen vezeti” – Trump felidézte azt is, amikor Orbán arról beszélt, azt tanácsolná Joe Bidennek, hogy mondjon le, és engedje, hogy Trump vezesse az Egyesült Államokat.

Itt a teljes beszéd, 9:45-től beszél Trump Orbánról.

Az exelnök éppen kampányban van és előszeretettel idézi a fenti mondatot, egy múlt heti kampányrendezvényen is felhozta, és hozzátette, hogy Orbán „a legerősebb vezető”.

A Telex szerint több oka is lehet, miért hasonlíthatta össze Trump Magyarországot Törökországgal. Az egyik az lehet, hogy mindkét országban hasonló, illiberális demokráciaként is emlegetett rendszer épül. Valamint jellemző mindkettőre, hogy az utóbbi időben a Nyugat felől inkább Vlagyimir Putyin kegyeit keresgélik, amit Trump meg is említ a beszédében Orbánról.

Hasonló cikkünk:  Megszüntette a nyomozást a rendőrség Orbán angol nyelvű honlapja ügyében

A magyar miniszterelnök és Erdoğan jó viszonyt ápol egymással, gyakran találkoznak. Az Orbán-kormány jó eséllyel a törökök kénye-kedve miatt halogatta sokáig a svédek NATO-csatlakozási kérelmének jóváhagyását. Kérdés, most hogy Erdoğan benyújtotta a török parlamentnek Svédország ratifikálását, mi lesz Orbán lépése ez ügyben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Több osztályvezetői főorvos állás megüresedett ősszel a kecskeméti kórházban

Novemberben egy héten belül két osztályvezetői főorvos állást hirdetett meg a kecskeméti megyei kórház, a központi radiológiai és az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...