fbpx
25.6 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

A fidelitasosok beköltöztek-győztek-kiköltöztek

- Advertisement -

Tavaly a budapesti I. kerületi időközi választás előtt nem sokkal a Fidelitas több tagja, illetve ismerőseik is bejelentkeztek az Ostrom utcai magánklinika címére új lakóként, és így szavazatukkal befolyásolhatták a végeredményt is. A voksolás után röviddel ki is jelentkeztek onnan.

A Fidesz jelöltje, Fazekas Csilla szoros eredménnyel, mindössze 60 szavazattal nyert a momentumos Korsós Borbálával szemben, majd ezután „költözött” ki például Baczkó Norbert akkori Fidelitas-alelnök is a magánklinikáról, aki a cégadatok szerint visszatért Csömörre, ahol előtte több mint tíz évig politizált. Akadt olyan is, aki egy hónapig volt csak az I. kerület lakója, és olyan is, akinek papíron az édesanyja és a 76 éves nagymamája is beköltözött ideiglenesen a magánklinika címére.

Baczkó Norbert akkori Fidelitas-alelnököt mindössze hat nappal az időközi választás előtt jegyezték be az Ostrom utcai címen, már nem elérhető ott. A társaihoz képest viszonylag sokáig, hét hónapig volt a lakcíme az Ostrom utca az elérhető adatok alapján.

Fróna Levente, aki a Fidelitas Sport, Család és Ifjúsági Kabinetjét vezeti, alig több mint egy hónapig volt csak lakója a magánklinikának. A cégadatok szerint tavaly augusztus 31-én, 11 nappal a választás előtt jelentkezett be az Ostrom utcába, majd október elején „visszaköltözött” korábbi lakcímére. Ráadásul Fróna édesanyja és 76 éves nagymamája is bejelentkezett ideiglenesen az Ostrom utcai címre.

Hurta Adrienn a cégadatok alapján az időközi választás előtt 11 nappal jelentkezett be az Ostrom utcai címre, azonban november elején már ismét a korábbi címén volt elérhető. Hurta a Budavári Önkormányzat egyik bizottságának volt a képviselő tagja, valamint a kormany.hu oldal szerint tanácsadóként dolgozott az Emberi Erőforrások Mininisztériuma megbízásából havi 400 ezer forintért.

Orbán Gergely mindössze négy nappal az időközi választás előtt lett az Ostrom utca 16. lakója, novemberben ő is újra lakcímet váltott. Orbán korábban a Fidesz EP-képviselőjének, Deli Andornak volt a gyakornoka, de a Fidelitashoz is kötődik.

Hasonló cikkünk:  Lázár kiszervezte a MÁV-csoport beszerzéseit a gimnáziumi barátja által vezetett céghez

Páncsics Krisztián a Fidelitas Fenntartható Fejlődés Kabinetjét vezeti, róla nem tudni, hogy továbbra is az Ostrom utcában van-e a lakcíme, a nevén ugyanis nincs vállalkozás, így nem lehet az aktuális lakcímét ellenőrizni, ám az bizonyos, hogy tavaly ő is az Ostrom utcába kapta a választási értesítőt.

Fróna, Hurta, Orbán és Páncsics is Baczkó Norbert ismerősei, rajtuk kívül más – közszereplőnek nem minősülő – ismerősei is bejelentkeztek az Ostrom utca 16. szám alá, ám mivel többségük nevén nincs vállalkozás, nyilvános adatbázisból nem követhető, hogy a fidelitasosokhoz hasonlóan ők is megváltoztatták-e azóta a lakcímüket.

A cégnyilvántartás és a tulajdoni lapok alapján a Fidelitashoz köthető személyek ideiglenes lakóhelyeként szolgáló hat ingatlan egyaránt két, járóbeteg-ellátással foglalkozó cég tulajdonában van, ugyanis a bérházban egy egészségügyi centrum működik. A cégek Babai László érdekeltségébe tartoznak, aki a Magyar Életmód Orvostani Társaság elnöke.

Baczkó a tömeges bejelentkezésekről tavaly ősszel annyit nyilatkozott, hogy Babai Lászlóval jó viszonyt tartanak fenn. „Laci régi barátunk” – mondta, ám a kapcsolat részleteiről nem kívánt beszélni.

Az Országgyűlés 2021-ben szavazta meg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes javaslatát, ami szélesebb kapukat nyitott meg a voksturizmus előtt. A beterjesztett módosítás szerint már nem kell ténylegesen azon a címen élnie valakinek, amit lakóhelyként bejelent. A büntető törvénykönyv közokirat-hamisításról szóló része úgy módosult, hogy a tulajdonos hozzájárulásával vagy saját tulajdonú ingatlanra bárki bejelenthet lakcímet büntetőjogi szankció nélkül – akkor is, ha nyilvánvaló, hogy nem fog ott élni.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...