fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Az ellenzék által támogatott független jelölt győzött Nagykőrösön az időközi önkormányzati választáson

- Advertisement -

A független Godó Katalin 336 szavazattal (55,08 százalék) nyerte a tegnapi időközi önkormányzati képviselőválasztást Nagykőrös 4. választókerületében. A fideszes Lukács Ádám 257 szavazatot (42,13 százalék), míg egy másik függetlenként induló jelölt, Vágó István 17 szavazatot (2,79 százalék) gyűjtött össze.

A 25 százalékos részvétellel megtartott választást Kovács Sándor fideszes önkormányzati képviselő halála után kellett megrendezni. Mivel a 2019-es választáskor mind a nyolc körzetben a kormánypárti képviselőjelöltek győztek, és az ellenzéki szövetség csak a kompenzációs listáról szerzett három mandátumot, a mostani választás eredménye nem befolyásolja érdemben az erőviszonyokat Kecskemét szomszédvárosában.

A tegnapi nap folyamán még a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban tartottak időközi önkormányzati képviselőválasztást, amelyet az ellenzéki politikusok által fémjelzett Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre (OLPK) színeiben induló Baráth Domonkos Dezső nyert meg a szavazatok 49,72 százalékával.

Hasonló cikkünk:  Ellenőrizték a háziorvosokat, az esetek 39 százalékában nem találták az orvost a rendelőjében

Miután egy közelmúltban elfogadott törvénymódosítás kimondja, hogy a következő esedékes önkormányzati választások előtt egy évvel már nem lehet időközi választást rendezni, a mostani volt az utolsó ilyen esemény 2024 júniusa előtt. Ezután ha egy egyéniben megválasztott képviselő lemond vagy meghal, akkor a jelölőszervezete küldhet helyette valaki mást a képviselő-testületbe.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...