fbpx
19 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Lemérték kormányhivatali dolgozók, hogy milyen távol van a könyvesbolttól az iskola

- Advertisement -

„Két kormányhivatalos dolgozó távolságmérővel lemérte a könyvesbolt bejárata és az iskola, valamint a templom bejárata közötti távolságot” – derül ki egy Facebook posztból.

Ebben a látványban azoknak lehetett részük, akik hétfőn a pásztói Líra Kölcsey Könyvesbolt környékén jártak. A bolt posztja szerint „a munkatársak kissé bizonytalanok voltak a teendőik kapcsán, mert még ilyen feladatot nem bíztak rájuk”.

A vizsgálat eredménye az lett, hogy a könyvesbolt bejárati ajtaja és a katolikus iskola bejárati ajtaja közötti távolság kevesebb, mint 200 méter.

„Ezt megelőzően már volt egy vizsgálat a könyvesboltban, amelynek célja az LMBTQ tartalmú könyvek tárolására irányult. Azok a könyvek is ebbe a kategóriába tartoznak, amelyeknek akár egy mellékszereplője, vagy akár egy röpke kis eseménye is a másságra utal” – írják.

Hasonló cikkünk:  Luxushotel helyett betontorzót kaptak a szolnokiak

A kormány homofóbtörvénye szerint fóliázva kell árulni a 18 évnél fiatalabbaknak szóló, LMBTQ témákat is bemutató könyveket, és ezeket nem lehet az ifjúsági művek között árulni. Azokban a boltokban pedig, amelyek közel vannak iskolákhoz vagy templomokhoz, egyáltalán nem is lehet árulni.

„Mi a vizsgálat célja? A törvény betartatása. Jó nagy büntetés kiszabása? Könyvesboltok ellehetetlenítése? Könyvesboltok bezárattatása? A 40 éve működő könyvesbolt, a kultúra egyik szentélye veszélybe került. Valóban ekkora veszélyforrás az ifjúság szellemi és erkölcsi fejlődésére az olvasott irodalom?” – teszi fel a kérdést posztjában a pásztói könyvesbolt.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...