fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Több kormányközeli médium vezetője is járt a Karmelitában, de nem árulják el miért

- Advertisement -

Október 31-én a Karmelitában járt a KESMA több vezetője is, köztük: Bencsik András, a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Szabad Föld című hetilap főszerkesztője, Szajlai Csaba, a Világgazdaság főszerkesztője, Csermely Péter, a Mediaworks vezérigazgató-helyettese, valamint Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója.

Mindez onnan derült ki, hogy Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke a Budai Várnegyedben található, kordonokkal elzárt Színház utcába próbált bemenni, de az ott álló rendőrök ezt nem engedték. Gelencsér egy Facebook-videót is megosztott az akcióról, amelyen látható, hogy az említett kormánypárti médiumok fő tartalomfelelősei éppen elhagyják a Karmelitát.

Arra a kérdésre, hogy mit kerestek ott, sem Orbán Viktor sajtófőnöke, sem pedig a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) nem adott tájékoztatást.

2021 novemberében zárták le teljes hosszában az I. kerületi Színház utcát, a hivatalos indoklás szerint azért, mert „megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza”. Ez azért lényeges, mert érdemben itt lehetett kérdezni a kormányülésre érkező minisztereket, államtitkárokat.

Hasonló cikkünk:  Kirúgták az etikai vizsgálatot kezdeményező tanárt a Corvinusról

A Telex panaszára a Fővárosi Törvényszék azt mondta ki: szükségtelen és aránytalan volt a rendőrség intézkedése, amikor 2020. december 2-án kordont húztak a Karmelita köré, hogy a helyszínen lévő újságírók ne tudják kérdezni az érkező kormánytagokat és a miniszterelnököt a Szájer-botrány után.

V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester májusban azt írta Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdésére, hogy a védett személyek biztonsága érdekében zárták le a Színház utcát, „ezt a Készenléti Rendőrség jogszabályi felhatalmazás alapján megteheti”.

Ezzel szemben a kormány idén augusztusig azt kommunikálta, hogy az építkezés miatt van szükség a kordonokra. Majd a kormányból Rétvári Bence elsőként elismerte, hogy objektumvédelem áll a háttérben.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...