fbpx

FRISS HÍREK

Karc FM-ből Hír FM lesz, ahol többnyire HírTV-s műsorok futnak majd

- Advertisement -

A kormánypárti médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó Karc FM főleg a HírTV műsorait fogja sugározni nyártól, amikor is megvalósul a rádió HírFM-re való átkeresztelése. Ez jelentős elbocsátásokkal jár – értesült a Media1.

A lap újabb információkat tudott meg a Karc FM-el kapcsolatban, miután márciusban megírta, hogy néhány hónapon belül Hír FM-re keresztelik át (és amit a KecsUP is szemlézett). Nem csak névváltozás lesz, hanem a műsorstruktúrája is változik. Néhány műsor kivételével, a HírTV műsorai váltják fel a csatorna eddig önállóan készülő rádióműsorait a Hír FM-en. Több mint egy tucat munkatárstól megválnak a rádiónál, ezenkívül lesz, akit teljesen más pozícióban átmozgatnak a Hír Televízióhoz – tudta meg a lap.

A névváltásra és átalakításra már néhány héten belül, június elsején sor kerül. A Karc FM hétköznapi műsorai közül a HírTV-vel már most is közösen készülő Paláver marad meg.

Bayer Zsolt és Gajdics Ottó műsorához nem nyúlnak.

Több forrástól is úgy értesültek, hogy spórolás miatt történnek a változások, ugyanis a Mediaworks/KESMA pénzügyi helyzete ezt kívánja. A Karc FM a HírTV-től átvett műsorokkal jóval kisebb költségszinten működik majd, hiszen a frekvenciáit ingyen kapta az államtól, és a rádióban a jövőben adásba kerülő tartalom jelentős része úgyis előáll a televíziónál.

Hasonló cikkünk:  Lázár fel van háborodva a kegyelmi ügy kapcsán, és kíváncsian várja hova fut ki Magyar Péter próbálkozása

Gajdics Ottót, a rádió egyik munkatársát – aki szerkesztő-műsorvezetőként dolgozik a rádiónál – telefonon érte el a lap, aki azt mondta, az ügyben ő nem illetékes. E-mailben keresték Pelyach Gergelyt, a rádió főszerkesztőjét, de nem érkezett visszajelzés. Telefonon elérték Madarász Jánost, a Mediaworks volt marketingigazgatóját, de azt mondta, ő sem illetékes, majd javasolta, hogy küldjenek e-mailt a Mediaworks sajtókapcsolati e-mail címére. Onnan sem érkezett válasz. Ugyanakkor a Media1-nek már több mint 3, egymástól független megbízható forrás is megerősítette a fejleményeket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...