fbpx

FRISS HÍREK

Navracsics: a költségvetés nem bírja el a pedagógusbér-emelés előfinanszírozását

- Advertisement -

Két országgyűlési bizottság is meghallgatta Navracsics Tibor területfejlesztési minisztert, aki jövőre közigazgatással kiegészülve önálló minisztériumot kap. Többek között az uniós támogatások lehívásáért felel majd.

A kormány eddig kettő felzárkóztatási programot előfinanszírozott, a gazdaságfejlesztési GINOP Pluszt és a területfejlesztési TOP Pluszt. A gazdasági bizottság ülésén Csárdi Antal (LMP) arról érdeklődött, ha közel a megegyezés az EU-s forrásokról, miért nem finanszírozzák elő a tanárok béremelését is.

Egyelőre ennyi a költségvetés teherbíró képessége, nem teszi lehetővé az előfinanszírozást, itt fejnehéz a társfinanszírozási rendszer – mondta Navracsics. Vagyis kezdetben főleg az EU fizetné a béremelést az EFOP Plusz nevű operatív programból, ezt fokozatosan a magyar költségvetés venné át.

via 444
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...