fbpx

FRISS HÍREK

A csehek nem akarnak tovább várni az euró bevezetésével

- Advertisement -

Petr Pavel cseh államfő szerint a közös uniós valuta bevezetése jelenti a jövőt „egy nyitott és exportorientált gazdaságú” közép-európai országnak.

Ezért a hivatalba lépése utáni első újévi üzenetében az euró csehországi bevezetésére irányuló intézkedésekre szólított fel.

„Eljött az idő, hogy konkrét lépéseket tegyünk e kötelezettségvállalás teljesítése felé” – szögezte le az elnök.

Jelenleg a korona Csehország hivatalos fizetőeszköze, Petr Fiala miniszterelnök vezette prágai kormány még nem döntött az euró bevezetésének időpontjáról.

A többi tagországgal együtt húsz évvel ezelőtti uniós csatlakozásukkor vállalták a csehek az euró bevezetését, de ennek nincs megszabott határideje. Egy frissen életbe lépett jogszabály azonban lehetővé teszi azoknak a vállalatoknak, amelyek forgalmuk nagy részét euróban bonyolítják, hogy számláikat is ebben a pénznemben állítsák ki. A cseh kereskedelmi kamara szerint már most is sok nagy cég euróban számláz egymásnak.

Hasonló cikkünk:  Regionális tudományokkal foglalkozó kutatók tanácskoznak négy napon át Kecskeméten

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...