fbpx

FRISS HÍREK

A Türk Tanács tagjai között a legtisztább Magyarország, ami a korrupciót illeti

- Advertisement -

Korábbi cikkünkben beszámoltunk mi is a Transparency International Magyarország friss korrupcióról szóló jelentéséről. Ebből az derült ki, hogy az EU-ban sereghajtók vagyunk a listán, világviszonylatban pedig a 76-ik helyen tanyázunk. Az országokat 0-100-as skálán mérik, ahol a 0 az abszolút korrupt, 100 a tökéletesen tiszta.

A magyar kormány szívesen barátkozik a korrupcióra és az emberi jogokra nem sok tekintettel lévő országokkal, valahogy így került be Magyarország – igaz megfigyelőként – a Türk Tanács tagjai közé. Ez országok között kis hazánk a maga 42 pontjával patyolattisztának tekinthető.

Közép-ázsiai szinten Kazahsztán 39 ponttal még vállalható, a törökök 34 pontja európai szinten szörnyű, azonban Ázsiában elmegy, Üzbegisztán pedig 33 ponttal is még felfele lóg ki, sőt, a kazah és az üzbég adat ott történelmi rekord.

Hasonló cikkünk:  A kormány az EU soros elnökeként dolgozni fog az Egyesült Arab Emírségekkel való szorosabb kapcsolatokért

Kazahsztánban a Nazarbajev-rendszer bukása után megpróbáltak fellépni a régi rezsim több korrupt tagja ellen is. Az üzbég kormány pedig a saját hatalmából ugyan nem enged, de elkezdte az eliten kívüli korrupciót csökkenteni.

A többi tagállam azonban ázsiai mértékkel is alul teljesít: Kirgizisztán 26, Azerbajdzsán 23, a rajtunk kívül másik megfigyelőként működő Türkmenisztán pedig 18 pontot kapott. E három országról a TI azt írja, az autoriter rezsim meg sem próbálja gátolni a korrupciót a hatalom egyetlen szintjén sem.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...