fbpx

FRISS HÍREK

Azokat a háziorvosokat, akik nem vállalnak ügyeletet, listázással, átvezényléssel fenyegetik

- Advertisement -

A Népszava birtokába került egy levél, amelyben az érdi háziorvosokat azzal fenyegeti az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) helyi telepének munkatársa, hogy amennyiben nem jelentkeznek ügyelni, úgy más megyébe lesznek vezényelhetők.

Emellett azt is kilátásba helyezték, hogy listázzák azokat az érdi doktorokat, akik nem jelentkeznek ügyelni és a névsorukat leadják. Arra nem tér ki a levél aláírója, hogy pontosan hová és mi célból küldik az ügyeletre nem jelentkező háziorvosok névsorát.

Mindez kissé árnyalja Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának csütörtökön elhangzott szavait, miszerint jól vizsgázott az OMSZ irányításával újjászervezett egységes alapellátási ügyelet. Annak apropóján mondta ezt, hogy alig két hét múlva Pest és Fejér megyében is bevezetik ezt a rendszert.

Hasonló cikkünk:  Újabb céggel bővült a Mészáros-birodalom, ezúttal a humán-egészségügyi ellátásba szálltak be

Keczéry Attila, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára elmondta, hiába kérdeznek az OMSZ-tól, semmiféle adatot nem kapnak tőlük. Mondta ezt annak kapcsán is, hogy bőven van fenyegetés, hol azzal próbálják rávenni a feladatra az ügyeletet megtagadókat, hogy akár öt millió forintos pénzbírságot kaphatnak, vagy azzal, elvesztik a praxisaikat, ha sokat makacskodnak.

A MOK abból kap hozzávetőleges adatokat arról, hogy hányan szerződtek vagy éppen tagadták meg a feladatot illetve listáznak vagy sem, hogy hányan fordulnak az ügyelettel kapcsolatos jogi problémákkal az ezzel foglalkozó kamarai ügyvédhez, illetve személyesen a köztestület szakmai csoportjához kérésékkel, jelzésekkel. Ők pedig egyre többen vannak.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...