fbpx

FRISS HÍREK

Medián: A választók több mint fele nem akar kormányváltást

- Advertisement -

A kormányváltást óhajtók tavaly szeptemberi abszolút többsége relatívvá, 52 százalékról 48 százalékra olvadt – derül ki a Mediánnak a HVG számára készült kutatásából.

2023 őszén még 65 százaléknyian mondták azt, hogy rossz irányba mennek a dolgok, ez mára 57 százalékra csökkent. A választani tudó biztos szavazók közt a Fidesz-KDNP vezet 53 százalékkal, második helyen a Demokratikus Koalíció szerepel 11 százalékkal. A Mi Hazánk 8, a Momentum 7, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 6, a Jobbik pedig öt százalékos támogatottságot tudhat magáénak januárban.

A Jakab Péter féle A nép pártján a legerősebb a kis pártok közül 3 százalékkal. A Magyar Szocialista Párt (MSZP) kettő, a Vona Gábor által alapított Második Reformkör szintén 2 százalékon áll. A Medián 1 százalékra mérte a Párbeszédet, a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, és az LMP-t.

Hasonló cikkünk:  Luxushotel helyett betontorzót kaptak a szolnokiak

Szinte mindegyik párt veszített egy-két százalékot, az európai parlamenti választáson pedig akár négy, vagy öt párt is mandátumhoz juthat. A Medián szerint az elbizonytalanodás elsősorban az ellenzéket érintette, ugyanakkor megjegyzi, hogy csak az adhatna némi esélyt nekik, ha azt sikerülne egy EU-tagságról szóló népszavazássá, a tagság melletti kiállássá átalakítania.

A EU kapcsán a teljes szavazókorú népesség 83 százaléka teljes mértékben vagy inkább támogatja a magyar tagságot, 14 ellenzi csupán, három pedig nem tud választ adni a kérdésre.

via Népszava

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...