fbpx

FRISS HÍREK

A lakosság többsége fél a kórházi fertőzésektől

- Advertisement -

A Pulzus Média Kutató országos reprezentatív kutatásából kiderül, hogy a magyarok több mint fele szerint a kórházak nagy részében katasztrofális állapotok uralkodnak, vagy méltatlan körülmények között gyógyítják a betegeket.

A kutatás arra jutott, hogy a lakosság

  • 37 százaléka szerint a kórházak nagy részében méltatlan körülmények között gyógyítják a betegeket,
  • 15 százalék úgy véli, hogy a legtöbb helyen katasztrofális állapotok uralkodnak,
  • 7 százalék azonban elégedett a kórházak műszaki állapotával.

A legtöbben a lestrapált kórházi ágyakkal, bútorokkal (57%), a falak állapotával (vakolat, penész, festés – 56%), a rossz levegőminőséggel (50%), illetve a hőmérséklettel (36%) elégedetlenek.

Leginkább a kórházak tisztasága ad okot bírálatra, ezzel a lakosság 74 százaléka elégedetlen. 54 százalék gondolja, hogy a fürdők és a mellékhelyiségek piszkosak, kopottak, nincs WC-ülőke vagy papír, szappan vagy kéztörlő. 32, illetve 25 százalékuk szerint a közös kórházi helyiségek nincsenek rendesen takarítva. 14 százalék találkozott rovarokkal (csótány, pók, vérszívók) kórházi tartózkodása alatt.

Hasonló cikkünk:  A Belügyminisztérium változtatna a szülészeti ellátáson

A lakosság 50 százaléka ismer olyan embert, vagy hallott olyanról, aki kórházban kapott fertőzést. 42 százalékuk szerint nincs megfelelő fertőtlenítés, a kézfertőtlenítők hiányoznak vagy gyakran nem működnek. 41 százalék szerint az elégtelen takarítás melegágya a kórházi fertőzéseknek, összesen 56 százalékuk eléggé (41%) vagy nagyon (15%) fél attól, hogy akár ő, akár a kórházban ápolt hozzátartozója valamilyen fertőzést kap. 34 százalék gondolja úgy, hogy a higiéniai hiányosságok, illetve az ezek miatti kórházi fertőzések a betegek egészségét, életét is veszélyeztethetik.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...