fbpx

FRISS HÍREK

Az orvosi kamara elnöke szerint el kell nyerni az egészségügyben dolgozók bizalmát

- Advertisement -

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Álmos Péter, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke úgy fogalmazott, hogy tudja sokak számára ijesztően hathatnak a szavai, amikor azt mondta„aki teheti, kezdjen el takarékoskodni az egészségügyi ellátásra”.

Hozzátette, hogy ez jó példa arra, milyen nehéz árnyalt üzenetet átadni, hiszen a fentebbi mondata egy egyórás interjún hangzott el, és az ezt követő mondatait senki nem idézte.

A kamara nagyon fontosnak tartja, hogy a lakosság hozzáférjen az egészségügyi ellátáshoz – mondta Álmos, de szerinte nagyon aggasztó jelenségről van szó, mert nem reális a megfizethető ellátás. Hozzátette, nem a kamara feladata lenne, hogy az embereket arra biztassa, hogy a magánegészségügyre tartalékoljanak, de jelzésértékű üzenetnek szánta az erről szóló mondatát utalva arra, hogy nem jó irányba mennek a dolgok.

Hasonló cikkünk:  Nagy Márton ambiciózus tervvel állt elő - Magyarország ugrani készül

A MOK elnök úgy látja, „nem várhatja el a magyar társadalom, hogy ennyi pénzből olyan egészségügyi ellátást kapjon, mint ami mondjuk Nyugat-Európában van, mert az egyszerűen kétszer annyiba kerül.”

Álmos az orvosellenes hangokat látja a legnagyobb problémának, szerinte ha nem nyerik el az egészségügyben dolgozók bizalmát, akkor nem fog menni az átalakítás.

Az állami egészségügy ma nem tud olyan minőséget nyújtani, mint akár öt évvel ezelőtt – jelezte a kamara vezetője, ezért időpontot fog kérni Pintér Sándorhoz, hogy „a bizalmat helyreállítsuk, mert bizalmi törés az van”.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...