fbpx
14.9 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Szombaton már biztosan újabb nyitás következik országszerte

- Advertisement -

A miniszterelnök szerint annyira közel vagyunk, hogy nem kétséges, hogy szombattól folytatódhat a nyitás.

Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, éjfélre kell hazaérni, a vendéglátó helyek este 11-ig lehetnek nyitva, aki pedig védettségi igazolványokkal rendelkezik látogathatják például az éttermek belső tereit, az állatkertek, mozik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Továbbá azt mondta, nincs arról döntés, hogy 4,5 millió oltottnál, vagy 5 millió oltottnál nyitnak-e tovább.

A múlt szombati terasznyitásról azt mondta, hogy felnőtt embereknek felelősségteljesen kellene viselkednie. Az oltás olyan, mint egy „golyóálló mellény”, mondta Orbán. Azoknak viszont, akiknek még nincs oltása, okosan kellene viselkedniük – üzente a miniszterelnök.

Az egyetemekről, az alapítványokba való kiszervezésről

„Ha megnézzük a rangsorokat, akkor a büszkeségre kevesebb okot találunk. Több van a tanárokban, a hallgatókban, valahogy a rendszer nem elég jó, nem elég rugalmas. Sok mindent kell megváltoztatni”

-mondta.

Hasonló cikkünk:  A Belügyminisztérium megkezdte a kórházak ellenőrzését

Orbán szerint a rugalmas egyetemek nem állami, hanem alapítványi formában működnek.

Orbán azzal magyarázta, hogy kormányközeli emberek kerülnek az alapítványok kuratóriumaiba, hogy nincs ott helyük internacionalistáknak.

Jön a „nemzeti” válságkezelés

Az újrainduláshoz elég a támogatás, a sikerhez nem – mondta Orbán a bértámogatásról és a beruházási hitelekről. A miniszterelnök szerint a támogatás sosem elég, mert abból mindig, mindenki többet akar. Gazdasági újraindítási operatív törzs alakul, aminek a feladatát nem nehéz kitalálni.

A 13. havi nyugdíj második heti kifizetése és a 25 éven aluliak szja-mentessége is benne lesz a 2022-es költségvetésbe. Orbán azt ígérte, nem lesznek megszorítások a válságkezelés közben.

24.hu / telex.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...