fbpx

FRISS HÍREK

Horgolt mesevilág elevenedik meg Szabadszálláson

- Advertisement -

Sándor Judit tősgyökeres szabadszállási lakos. Három gyermekes édesanya. Pályáját szülésznőként kezdte a Szabadszállási Szülőotthonban. 19 éve labor szakasszisztensként dolgozik a szabadszállási szakrendelőben. 5 évvel ezelőtt kezdett gyönyörű horgolt mesebeli figurák készítésébe.

Sándor Judittal beszélgettünk.

Hogyan kezdődött ez a „szenvedély”?

Nagyon szerettem rajzolni, festeni, így művészeti szakközépiskolába készültem, de szüleim nem igen támogatták az elképzelésemet. Végül egészségügyi szakközépiskolát végeztem Kalocsán. A munkámat nagyon szeretem, nem bánom, hogy így alakult az életem. Egy közösségi oldalon láttam először horgolt figurákat, szerelem volt első látásra. Abban a pillanatban tudtam, hogy ezt szeretném csinálni.

Az alapok azért megvoltak, ha jól érzékelem?

Igen, gyakorlati órán annak idején Karikóné Kató néni tanított horgolni, kötni, varrni. Az alapokat ott sajátítottam el. Hálás vagyok ezért. De mindig jelen volt az életemben ez a fajta kreativitás. Amikor a lányom kicsi volt varrtam neki egy nagy babát. A mai napig megvan, ha születik unokám őt is megvárja.

Hogyan sajátítottad el ezeket a technikákat, amellyel ezek a csodálatos babák, állatfigurák készülnek?

Az interneten rengeteg videó van, minták, videók, és facebook csoportok is segítik a kezdő és haladó horgolókat. Sokféle technika van amit szeretek, de az amigurumi nekem örök szerelem marad.

Hasonló cikkünk:  Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

A Facebook csoportokról mondanál néhány szót?

Nagyon jó kis csoportok szerveződtek ebben a témakörben. Ami legfontosabb a számomra, hogy egymást támogató, nem pedig egymást bántó magatartás a jellemző. Természetesen a kritika is jelen van, de építő jellegű.

Szabadszállás hírnevét is öregbíted, amikor jótékonysági célokra ajánlsz fel horgolt babáidból. Beszélnél a legutóbbi jótékonysági felajánlásodról?

Egy SMA-s gyermek gyógykezelésére létrehozott alapítvány licitoldalán ajánlottam egy horgolt babámat. Szépen gyűlik pénz, örülök, hogy így segíthetek.

A Facebook oldaladon a csodálatos babák képei alatt látom a rengeteg pozitív visszajelzést, és nemcsak szabadszállásiaktól. Milyen visszajelzéseket kapsz?

Mindig örülök a pozitív visszajelzéseknek. Sokszor mesélik a szülők, mennyire szeretik és mennyire ragaszkodnak a kicsik a horgolmányaimhoz.

Mondhatjuk azt, hogy az egészségügyben végzett munkád mellett ez igazi kiteljesedést jelent neked?

Valóban az. Mint mindenben, itt is folyamatosan lehet fejlődni, újat tanulni. Mostanra van saját tervezésű figurám is néhány. Nincs attól szívet melengetőbb, mikor anyuka küldi a fotót, amin egy boldog gyermek öleli magához az én játékomat.

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...