fbpx

FRISS HÍREK

Vizsgálóbizottság áll fel a Domus parkoló ügyében

- Advertisement -

A kecskeméti közgyűlés még tavaly októberben döntött úgy, hogy megbízza Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert a parkolóház létrehozásával kapcsolatos tárgyalások lefolytatására és a szerződések megkötésére.

A kecskeméti ellenzéki képviselők kifogásolták – a megítélésük szerint – a belváros zsúfoltságát tovább növelő, Kecskemét központjában egyébként is meglévő parkolási nehézségeket. A mostani Domus parkoló helyére tervezett parkolóház – a 2021-es tervek szerint – akkor valósulhatott volna meg, ha a város eladja a területet az Univernek.

A Szövetség frakciója idén júniusban egy hat fős vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a polgármesternél. A bizottság a júliusi közgyűlésen felállt, abba a Fidesz Fekete Gábort, Szamler Lászlót és Leviczky Cirillt, míg a Szövetség a Hírös Városért Király Józsefet, Szőkéné Kopping Ritát és Vancsura Istvánt delegálja a bizottságba.

A vizsgálóbizottság feladata

A bizottság azt fogja, vizsgálni, hogy:

  • a parkolóház megépítésének mikor és hogyan jött az ötlete;
  • milyen tárgyalások, egyeztetések történtek eddig az ügyben
  • készült-e hatástanulmány, a beruházó milyen előzetes kalkulációk alapján döntött a projektről;
  • készült-e felmérés a környékbeli lakosok véleményéről;
  • a parkolóház megépítésének volt-e másik helyszíne;
  • az épület megvalósításakor felmerült-e mélygarázs építése, a felszínen közösségi térrel, zöld felülettel;
  • felmerült az a javaslat is, miszerint egy csereügylet keretében adásvételi szerződést kötne a város és az Univer, ennek a háttere;
  • milyen környezeti hatásokkal jár a megvalósítás, az új ingatlan létesítése.
Hasonló cikkünk:  Dr Fleischman és Yukatengi koncert lesz csütörtökön Kecskeméten (videóval)

A Szövetség korábban lényegesen több információt próbált megtudni a vizsgálóbizottság felállításának kezdeményezésekor. Király József ellenzéki frakcióvezető szerint a belvárosi parkolóház nem oldja meg a parkolási problémákat, a meglévő zsúfoltságot nem enyhíti, szerint inkább a belvárosból kifele kellene terelni az autókat.

A városvezetés szerint a beruházás célja az, hogy a parkolóház megépülésével enyhítse a belvárosi parkolóhely hiányt. A város főépítésze, Öveges László azt nyilatkozta a Kecskeméti Lapoknak, hogy

“A modern épület kiválóan illeszkedik a környezetbe, a Dobó körút felőli árkádos rész esőtől, széltől, hótól óvja a sétálókat. Ami pedig ennél is fontosabb, az a környezettudatosság. Nőnek az épület mellett lévő park zöldfelületei, valamint a legfelső szintje is extenzív zöldtetőt kap.”

Az önkormányzattal ellentétes álláspontot képviselnek azonban a Dobó körúti és a környékbeli lakosok, civil egyesületek, akik fórumot is tartottak és kifejezték a véleményüket a beruházásról.

A vizsgálóbizottság felállításával pontosabb és releváns adatokat ismerhetnek meg a képviselők, és a kecskeméti polgárok. A Kecsup természetesen figyelemmel követi a vizsgálóbizottság működése nyomán nyilvánosságra került híreket, információkat, azokról beszámolunk.

Kapcsolódó cikkünk:

Nem akarnak monstrumot a Dobó körútra, lakossági fórum volt az Univer beruházásról

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...