fbpx

FRISS HÍREK

Ballószögön létesül ingyenes wifi az Európai Bizottságnak köszönhetően

- Advertisement -

Az Európai Bizottság kihirdette a második – idén áprilisi – WiFi4EU pályázati felhívás eredményét. A több mint 10 ezer pályázó közül a Bizottság 3400 települést választott ki és részesít WiFi4EU-utalványban.

A kiválasztott települések önkormányzatai wifipontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, pl. múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken. Magyarországon Alsónémeditől Veresegyházig 63 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (kb. 4,875 millió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat.

Bács megyéből több település is sikeresen pályázott, a Kecskeméthez legközelebb eső ilyen hotspotot Ballószögön használhatják majd a lakosok.

A kiválasztott települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, melyek a közterületeken telepíteni fogják a wifipontot, majd beválthatják a kapott utalványt. Minden wifipont legalább 3 éven át fog üzemelni. A WiFi4EU-hálózatok ingyenesen és reklámmentesen állnak majd a felhasználók rendelkezésére.

Hasonló cikkünk:  Az Európai Bizottságnak megvan az a luxusa, hogy a tényeket nézze

Az Európai Bizottság közleményéből kiderül: 2020 végéig további két felhívást fognak közzétenni azoknak a településeknek a számára, amelyek az első két körben nem kaptak utalványt. A következő pályázat meghirdetésére még idén sor kerül.

A teljes településlista itt tölthető le a program honlapján keresztül.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...