fbpx

FRISS HÍREK

Szijjártó alacsonyan tartaná a magyar béreket

- Advertisement -

Az alacsony átlagbér a magyar gazdaság egyik legfontosabb eleme – fejtette ki Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter egy mai, párizsi OECD-értekezleten. Szijjártó az MTI szerint itt arról is beszélt, a kormányok feladata a bérek alacsonyan tartásával a nagyvállalatok számára a versenyképesség megteremtése.

Szerinte ez azért fontos, mert az európai gazdaságok is óriási technológiai innovációk, forradalom előtt állnak, ezért azután nem engedhetik meg maguknak azt, hogy a „versenyképességet” a túl magas fizetések lenyomják.

A Népszava arra is emlékeztet, egy olyan ország minisztere nyilatkozott így, ahol 2017-es adatok szerint másfél millió dolgozó bére nem érte el a hivatalos minimálbér szintjét sem, ez pedig az összes magyar munkavállaló 34%-át teszi ki.

Emlékezetes továbbá az is, hogy Szijjártó volt az, aki a rabszolgatörvény elfogadása előtt Németországban arról beszélt, erre a törvénykezésre is a külföldi multik és nagybefektetők érdekei miatt volt szükség.

Hasonló cikkünk:  A magyarok költik a legkevesebbet az EU-ban

Az MTI időközben megváltoztatta beszámolóját, az új verzió szerint Szijjártó nem is azt mondta, amit korábban leközöltek, mondanivalója valójában így hangzott:

„a kormányok feladata kordában tartani a munkaerőköltséget, vagyis a munkára rakodó adóterheket kell kordában tartani, mert különben gyengül az adott ország versenyképessége és kevésbé lesz vonzó a befektetőknek.”

via merce.hu


- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...