fbpx
19 C
Kecskemét
2024. április 27., szombat

FRISS HÍREK

Aki a fideszes kommunikációból informálódik, az annyit tudhat, hogy Novák és Varga már szinte szent, és egyébként is Gyurcsány

- Advertisement -

Kirobbant a kegyelmi botrány, lemondott Novák Katalin és Varga Judit, majd jött Magyar Péter a leleplezéseivel, de Balog Zoltán se maradt ki a zűrből. Nem túlzás azt mondani, hogy a 2022-es választás és az orosz–ukrán háború kitörése óta semmi nem mozgatta meg olyan szinten a magyar közéletet, mint az elmúlt pár nap eseményei – írja a Telex.

Az, hogy krízishelyzetet van, nem is érdemes tagadni, de ha megfigyeljük a fideszes kommunikációs gépezetet, azt vesszük észre, hogy akár a kormányközeli médiában, akár a kormánnyal mindig mindenben intenzíven egyetértő közösségi médiás influenszercsapatnál is az elmúlt napokban látványosan visszafogták a fideszesek az aktivitást.

Orbán Viktor látványosan kerüli a témát, és hallgatásba burkolózik, nála láthatóan az a stratégia és az üzenet, hogy alkotmánymódosítással megoldotta a problémát, pedofiloknak nincs kegyelem, ügy lezárva, nincs itt semmi látnivaló. Novák Katalin és Varga Judit pedig a lemondásuk bejelentése óta nem posztolt a hivatalos oldalán, és jó eséllyel még nagyon sokáig nem is fognak.

Kocsis Máté azt tudta posztolni percekkel a lemondások után, hogy Novák és Varga gyakorlatilag mártírok, bezzeg a baloldalon semminek nincs következménye, és egyébként is Gyurcsány. Ennek a posztnak a megosztásával le is tudta a teljes kommunikációt a fideszesek nagy része, így Rétvári Bence, Nagy István, Vitályos Eszter és Zsigmond Barna. Egy kicsit átfogalmazva, de gyakorlatilag ugyanezt írta Kubatov Gábor, Hollik István, Orbán Balázs, Menczer Tamás és Németh Szilárd.

Hasonló cikkünk:  A szegedi lézerközpont segítségével lehetnek gyorsabbak a mikroszámítógépek

Szijjártó Péter, Szentkirályi Alexandra, Lázár János, Dézsi Csaba András és Varga Mihály stratégiája az volt, hogy az égvilágon semmi témába vágót nem posztolt.

A Fidesz legaktívabban facebookozó és legnépszerűbb arcai az elmúlt öt napban egyetlen szót sem ejtettek a botrányról. Ahogy az alaphelyzetről sem, hogy egy pedofil iskolaigazgató bűntársaként az áldozatait fenyegető és zsaroló tanár kapott köztársasági elnöki kegyelmet – még mindig nem tudni miért.

Összegezve: akik a fideszes politikusok facebookos aktivitásán keresztül követik a magyar közéletet, az egész történetből csak annyit ismerhettek meg – azt is kontextus nélkül -, hogy a két lemondott politikust már-már szent, és a politikai ellenfelek a bűnbakok valamiért, amiről nem is derül ki pontosan, hogy micsoda.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...