Május 25-től visszatér a rend az óvodákban, június 2-től az iskolák is megnyitnak, de marad a digitális munkarend

0
A kép illusztráció

Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken május 25-étől visszatérnek a normális működési rendhez – jelentette be Maruzsa Zoltán államtitkár a kormány közösségi oldalán.

Az intézmények a nyáron is csak legfeljebb két hétre állhatnak le, erre azért van szükség, mert a szülők szabadsága sok esetben elfogyott.

A digitális munkarend marad, de június 2-ától kiscsoportban engedélyezik a tanárok és a diákok találkozását az iskolákban

A digitális munkarend az iskolákban a tanév végéig, június 15-éig érvényben marad. Június 2-ától engedélyezik a tanárok és a diákok találkozását az iskolákban, így lehetőség lesz kiscsoportos konzultációra és egyéni felkészítésre, az otthoni tanulás során lemaradók felzárkóztatásra.

Június 2-ától változik a gyermekfelügyelet rendje is: nemcsak a kijelölt intézményekben, hanem minden iskolában gondoskodni kell a diákok felügyeletéről.

A tanévet nem hosszabbítják meg,

de a gyermekfelügyeleti rend fenntartását június 26-áig kérik az iskoláktól, és addig biztosítják a diákoknak a tanév közben szokásos étkezést is. A gyermekfelügyeletben részt vevőknek június 2. és 15. között elsősorban felzárkóztató, tanulást támogató tevékenységeket lehet szervezni, június 16-ától pedig már a következő tanévre is készülhetnek. Újra működhetnek a pedagógiai szakszolgálatok is.

A nyári táborokról még folynak az egyeztetések.

Hagyományos tanévzáró ünnepségek, ballagások nem lesznek.