Szabadon lehet nyaralni Görögországban

0
A Vai strand Krétán (Fotó: Commons.wikimedia.org)

Kiriakosz Micotakisz görög miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy Görögországban június 15-én kezdődik a turistaszezon. A nemzetközi repülőjáratok Athénba szintén június 15-től, az ország más helyeire pedig 2020. július 1-től hozhatják a nyaralni vágyókat – írja a Privátbankár.hu

A nyitás szabályai

A Görögországba történő beutazás előtt nem kell tesztet készíttetniük a turistáknak, és nem kell negatív eredményt sem felmutatniuk az országba való belépéskor, de a reptéren mintát vesznek az érkező utasoktól egy vírusteszt elvégzéséhez. A 14 napos karantén sem lesz kötelező az országba érkezők számára.

A hatóságok több tesztet végeznek majd, megnövelték az egészségügyi kapacitásokat, valamint több orvost is alkalmaznak annak érdekében, hogy megakadályozzák a vírus terjedését.

Hasonló cikkünk  Zár Magyarország - Itt a digitális oktatás, zárnak üzletek, szolgáltatók

Ideiglenesen 24-ről 13 százalékra csökken a repülésre, valamint busz- és vasúti közlekedésre kivetett adó, hogy ezzel is felpörgessék a belföldi forgalmat. A kávé és az alkoholt nem tartalmazó italok adóját szintén levitték.

A görögök nagyon reménykednek a turizmus feléledésében: a szektor részesedése a görög bruttó hazai termékben (GDP) 18,4 százalék, és minden száz munkahely közül 16 a turizmushoz kapcsolódik. A kiemelt fontosság miatt a hatóságok idejekorán és nagyon szigorúan reagáltak a koronavírus-járványra.