Betörés gyanújával vették őrizetbe

0

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai őrizetbe vettek egy 22 éves helyi férfit.

A nyomozók azzal gyanúsítják R. Krisztiánt, hogy 2020 szeptemberében több lopást is elkövetett. A hónap elején egy katonatelepi ház garázsába surrant be, majd onnan kézi szerszámgépeket és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el. Távozása során hátrahagyott egy szerszámkészletet a közelben, de így is több mint 150.000 forint kárt okozott.

Néhány nap múlva, 14-én két helyre is betört. Éjszaka egy családi ház udvari tárolóját feszített fel, ahonnan egy gázpalackot akart ellopni. A tulajdonos megzavarta, ezért a gyanúsított üres kézzel menekült el a helyszínről. Mivel nem járt sikerrel, az utcában egy másik háznál is próbálkozott. Itt is a tárolót törte fel, ahonnan láncfűrészt, fúrógépet, hőbefúvót, biciklit, fényszórót és egy csaptelepet vitt magával. A tettes itt is közel 150.000 forint kárt okozott.

Hasonló cikkünk  Dunába dobta volt élettársa holttestét egy felsőlajosi férfi

Három nap elteltével újból lopni próbált. Be akart mászni egy lakás ablakán, azonban a tulajdonos megzavarta. A sértett megpróbálta feltartóztatni a férfit, hogy rendőrt hívjon, de az elkövető ellenállt. Dulakodni kezdtek, végül a tettes elmenekült.

A nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosították a négy bűncselekménnyel gyanúsítható kecskeméti fiatalt, akit előállítottak. A férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett.

Az események rendszerességéből, az elkövetés módjából, valamint az eltulajdonított tárgyak jellegéből arra lehet következtetni, hogy R. Krisztián rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedett a jogsértő cselekmények elkövetésekor, így a lopást a nyomozók üzletszerűnek minősítették.

A rendőrök előterjesztést tettek az őrizetben lévő gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Hasonló cikkünk  Kecskeméten fogták el a bankrablót

police.hu